Maku

Täytetyt munakoisot

45 min
3.9
2

Täytetyt munakoisot

GL
KA
MU
2
3.9
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 3 kplmunakoisoa
  • 2 rklrypsiöljyä

Täyte

  • 1 1/2 dlkvinoaa
  • 3 dlvettä
  • 1 kplpunasipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 380 gkikherneitä (säilyke) (valutettuna)
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dltuoretta korianteria
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Huuhtele munakoisot ja halkaise ne pituussuunnassa kahtia. Kuumenna öljy paistinpannulla, ja pehmennä munakoisoja muutaman minuutin ajan leikkauspinta alaspäin, kunnes sisus on pehmentynyt. Koverra lusikalla munakoisoista veneitä. Jätä sisusta hieman kuoriin, jotta ne pysyvät koossa. Leikkaa sisus pieniksi kuutioiksi.

Keitä täytteen kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä paistinpannulla. Lisää munakoisokuutiot ja jatka paistamista muutama minuutti.

Lisää kvinoa ja kikherneet. Mausta täyte viinietikalla ja pippurilla.

Hienonna korianteri ja paloittele fetajuusto. Yhdistä kaikki täytteen ainekset. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Täytä munakoisoveneet. Kuumenna uunissa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.

Tarjoa täytetyt munakoisot lämpiminä salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä