Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täytetyt kukkaleivät

1 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 20 min
15.4.2009
Reseptin ainekset
20 kpl
Pohja
125 g
voita
2 1/2 dl
sokeria
1 kpl
munaa
4 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
maissitärkkelystä
1 tl
vanilliinisokeria
1/2 tl
leivinjauhetta
Limettitahnatäyte
3 kpl
keltuaista
2 1/2 dl
tomusokeria
4 kpl
limettiä
60 g
voita
1/2 dl
tuoretta minttua

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan levähtää viileässä puolituntia.

Ota taikinasta kukkamuotilla pikkuleipiä; kokonaiset pohjaksi ja pienellä pyöreällä reijitetyt kanneksi.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, ohuempia osia vain noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.

Limettitahnan voit valmistaa hyvissä ajoin, vaikka muutama päivä ennen juhlia. Vaahdota keltuaiset, tomusokeri ja limeteistä puristettu mehu vesihaudekattilassa. Sekoita kunnes vaahto sakenee. Notkista huoneenlämpöinen voi ja vatkaa vaahto voin joukkoon vähitellen. Riivi mintun lehdet (noin 12 lehteä) ja jauha tehosauvalla (lusikallinen limettivaahtoa mukaan) ja yhdistä tahna voi-limettivaahtoon. Anna tahnan jäähtyä kylmässä.

Sivele pikkuleivälle limettitahnaa ja peitä täyte reikäkukalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt