Täytetyt kesäkurpitsat x 2 – onko suosikkisi kinkku- vai jauhelihatäytteinen versio?
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minKesäkurpitsoista saat paitsi nopean, myös täyttävän ja herkullisen ruoan, kun sujautat niiden sisään kinkkusuikaleita tai jauhelihaa.
2.3
Julkaistu 6.8.2014

Täytetyt kesäkurpitsat x 2 – onko suosikkisi kinkku- vai jauhelihatäytteinen versio?
Reseptin ainekset (4 annosta)
Täytetyt kesäkurpitsat kinkulla
- 2–3pienehköä kesäkurpitsaa
- 200 gkinkkusuikaleita
- 2tomaattia
- 100 gfetajuustoa
- 2 rklpersiljaa hienonnettuna
- ¼ tlmustapippuria
- 1 dljuustoraastetta
Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat
- 2kesäkurpitsaa
- 1sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 400 gjauhelihaa
- 500 gtomaattimurskaa
- suolaa ja mustapippuria
- 2suolakurkkua
- 2 dlmajoneesia
Täytetyt kesäkurpitsat kinkulla
- Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin, ja koverra sieme net pois niin, että kurpitsoihin syntyy reilut vaot. Nosta kesäkurpitsanpuolikkaat voideltuun uuni vuokaan.
- Sekoita kinkkusuikaleiden joukkoon paloitellut tomaatit, fetajuusto ja kurpitsoiden sisukset. Mausta persiljalla ja mustapippurilla. Lisää myös puolet juustoraasteesta.
- Lusikoi täyte kesäkurpitsoiden vakoihin. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa salaatin kera.
Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat
- Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Kaavi lusikalla pehmeää sisusta hiukan pois. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuutioi suolakurkut.
- Kuumenna öljyä pannulla. Lisää sipulit ja valkosipulit. Anna kypsyä hetken. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Kumoa mukaan tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi suolakurkut.
- Lusikoi jauhelihatäyte kesäkurpitsan koloihin.
- Levitä majoneesi täytteen päälle. Voit ripotella halutessasi pinnalle suolakurkkukuutioita.
- Kypsennä kesäkurpitsoja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Katso myös kesäkurpitsat kasvistäytteellä!