


Täytetyt kesäkurpitsat x 2 – onko suosikkisi kinkku- vai jauhelihatäytteinen versio?
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Kesäkurpitsoista saat paitsi nopean, myös täyttävän ja herkullisen ruoan, kun sujautat niiden sisään kinkkusuikaleita tai jauhelihaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Täytetyt kesäkurpitsat kinkulla
2–3
pienehköä kesäkurpitsaa
200 g
kinkkusuikaleita
2
tomaattia
100 g
fetajuustoa
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
¼ tl
mustapippuria
1 dl
juustoraastetta
Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat
2
kesäkurpitsaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
400 g
jauhelihaa
500 g
tomaattimurskaa
suolaa ja mustapippuria
2
suolakurkkua
2 dl
majoneesia
Täytetyt kesäkurpitsat kinkulla
- Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin, ja koverra sieme net pois niin, että kurpitsoihin syntyy reilut vaot. Nosta kesäkurpitsanpuolikkaat voideltuun uuni vuokaan.
- Sekoita kinkkusuikaleiden joukkoon paloitellut tomaatit, fetajuusto ja kurpitsoiden sisukset. Mausta persiljalla ja mustapippurilla. Lisää myös puolet juustoraasteesta.
- Lusikoi täyte kesäkurpitsoiden vakoihin. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa salaatin kera.

Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat
- Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Kaavi lusikalla pehmeää sisusta hiukan pois. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuutioi suolakurkut.
- Kuumenna öljyä pannulla. Lisää sipulit ja valkosipulit. Anna kypsyä hetken. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Kumoa mukaan tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi suolakurkut.
- Lusikoi jauhelihatäyte kesäkurpitsan koloihin.
- Levitä majoneesi täytteen päälle. Voit ripotella halutessasi pinnalle suolakurkkukuutioita.
- Kypsennä kesäkurpitsoja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Katso myös kesäkurpitsat kasvistäytteellä!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat