Kotivinkki

Täytetyt kesäkurpitsat x 2 – onko suosikkisi kinkku- vai jauhelihatäytteinen versio?

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Kesäkurpitsoista saat paitsi nopean, myös täyttävän ja herkullisen ruoan, kun sujautat niiden sisään kinkkusuikaleita tai jauhelihaa.
2.3
0
Julkaistu 6.8.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

Täytetyt kesäkurpitsat kinkulla

  • 2–3pienehköä kesäkurpitsaa
  • 200 gkinkkusuikaleita
  • 2tomaattia
  • 100 gfetajuustoa
  • 2 rklpersiljaa hienonnettuna
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1 dljuustoraastetta

Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat

  • 2kesäkurpitsaa
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 400 gjauhelihaa
  • 500 gtomaattimurskaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2suolakurkkua
  • 2 dlmajoneesia
Tulosta

Täytetyt kesäkurpitsat kinkulla

  1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin, ja koverra sieme net pois niin, että kurpitsoihin syntyy reilut vaot. Nosta kesäkurpitsanpuolikkaat voideltuun uuni vuokaan.
  2. Sekoita kinkkusuikaleiden joukkoon paloitellut tomaatit, fetajuusto ja kurpitsoiden sisukset. Mausta persiljalla ja mustapippurilla. Lisää myös puolet juustoraasteesta.
  3. Lusikoi täyte kesäkurpitsoiden vakoihin. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa salaatin kera.

Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat

  1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Kaavi lusikalla pehmeää sisusta hiukan pois. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuutioi suolakurkut.
  2. Kuumenna öljyä pannulla. Lisää sipulit ja valkosipulit. Anna kypsyä hetken. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Kumoa mukaan tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi suolakurkut.
  3. Lusikoi jauhelihatäyte kesäkurpitsan koloihin. 
  4. Levitä majoneesi täytteen päälle. Voit ripotella halutessasi pinnalle suolakurkkukuutioita.
  5. Kypsennä kesäkurpitsoja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kommentoi »