Maku

Täytetyt artisokat

1 h 20 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
45 min
Täytetyt artisokat ovat näyttävä ruoka, joka vaatii hieman näpertämistä. Näiden Ella Kannisen artisokkien jauhelihatäyte saa makua yrteistä.
4.7
0
Julkaistu 13.6.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 6 kpllatva-artisokkaa
  • 1/2 kplsitruunaa

Keittämiseen

  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 kplsitruunaa (mehu)

Täyte

  • 400 gjauhelihaa
  • 1 dllehtipersiljaa
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tljauhettua chiliä
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlvalkopippuria

Vuokaan

  • 1 rkloliiviöljyä

Pinnalle

  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
Tulosta

Valmista täytetyt artisokat näin:

Pese artisokat kylmässä, juoksevassa vedessä. Käsittele kädet sitruunalla niin etteivät ne tummu, kun leikkaat ja puhdistat artisokat. Irrota kannat murtamalla ne poikki pöydänkulmaa vasten tai leikkaamalla veitsellä. Siisti pohja veitsellä, jotta siitä tulee tukeva ja tasainen. Hiero leikkauskohta sitruunalla tummumisen estämiseksi.

Poista alimmat pikkulehdet ja kovat isommat lehdet. Leikkaa saksilla lehtien päistä piikit pois. Leikkaa vielä kärjestä parin sentin pala pois.

Keitä artisokkia noin 20 minuuttia suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla maustetussa runsaassa vedessä.

Poista keskellä olevat pikkulehdet ja niiden alla oleva parta nyppimällä tai kaivertamalla sitä kuorimaveitsellä.

Valmista täyte. Sekoita jauhelihaan muut ainekset. Täytä artisokat seoksella. Nosta artisokat öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.

Paista artisokkia 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Tarjoa täytetyt artisokat oliiviöljyn, sitruunamehun ja mustapippurin kanssa.

Kommentoi »