Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täytetyt artisokat

1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min

Täytetyt artisokat ovat näyttävä ruoka, joka vaatii hieman näpertämistä. Näiden Ella Kannisen artisokkien jauhelihatäyte saa makua yrteistä.

Reseptin ainekset
4 annosta
6 kpl
latva-artisokkaa
1/2 kpl
sitruunaa
Keittämiseen
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1/2 kpl
sitruunaa (mehu)
Täyte
400 g
jauhelihaa
1 dl
lehtipersiljaa
1/2 dl
tuoretta timjamia (hienonnettuna)
1/2 dl
korppujauhoja
1 kpl
munaa
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
2 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
1 tl
suolaa
1/2 tl
jauhettua chiliä
1/2 tl
mustapippuria
1/4 tl
valkopippuria
Vuokaan
1 rkl
oliiviöljyä
Pinnalle
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)

Valmista täytetyt artisokat näin:

Pese artisokat kylmässä, juoksevassa vedessä. Käsittele kädet sitruunalla niin etteivät ne tummu, kun leikkaat ja puhdistat artisokat. Irrota kannat murtamalla ne poikki pöydänkulmaa vasten tai leikkaamalla veitsellä. Siisti pohja veitsellä, jotta siitä tulee tukeva ja tasainen. Hiero leikkauskohta sitruunalla tummumisen estämiseksi.

Poista alimmat pikkulehdet ja kovat isommat lehdet. Leikkaa saksilla lehtien päistä piikit pois. Leikkaa vielä kärjestä parin sentin pala pois.

Keitä artisokkia noin 20 minuuttia suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla maustetussa runsaassa vedessä.

Poista keskellä olevat pikkulehdet ja niiden alla oleva parta nyppimällä tai kaivertamalla sitä kuorimaveitsellä.

Valmista täyte. Sekoita jauhelihaan muut ainekset. Täytä artisokat seoksella. Nosta artisokat öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.

Paista artisokkia 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Tarjoa täytetyt artisokat oliiviöljyn, sitruunamehun ja mustapippurin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt