Maku

Täytetyt artisokat

1 h 20 min
5
0

Täytetyt artisokat

Täytetyt artisokat ovat näyttävä ruoka, joka vaatii hieman näpertämistä. Näiden Ella Kannisen artisokkien jauhelihatäyte saa makua yrteistä.
Teksti Jasmin Raitakari, Ella Kanninen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kpllatva-artisokkaa
  • 1/2 kplsitruunaa

Keittämiseen

  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 kplsitruunaa (mehu)

Täyte

  • 400 gjauhelihaa
  • 1 dllehtipersiljaa
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tljauhettua chiliä
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlvalkopippuria

Vuokaan

  • 1 rkloliiviöljyä

Pinnalle

  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista täytetyt artisokat näin:

Pese artisokat kylmässä, juoksevassa vedessä. Käsittele kädet sitruunalla niin etteivät ne tummu, kun leikkaat ja puhdistat artisokat. Irrota kannat murtamalla ne poikki pöydänkulmaa vasten tai leikkaamalla veitsellä. Siisti pohja veitsellä, jotta siitä tulee tukeva ja tasainen. Hiero leikkauskohta sitruunalla tummumisen estämiseksi.

Poista alimmat pikkulehdet ja kovat isommat lehdet. Leikkaa saksilla lehtien päistä piikit pois. Leikkaa vielä kärjestä parin sentin pala pois.

Keitä artisokkia noin 20 minuuttia suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla maustetussa runsaassa vedessä.

Poista keskellä olevat pikkulehdet ja niiden alla oleva parta nyppimällä tai kaivertamalla sitä kuorimaveitsellä.

Valmista täyte. Sekoita jauhelihaan muut ainekset. Täytä artisokat seoksella. Nosta artisokat öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta.

Paista artisokkia 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Tarjoa täytetyt artisokat oliiviöljyn, sitruunamehun ja mustapippurin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä