


Täytettyä kevätkananpoikaa & parsaa
Hentoinen mutta maukas kevätkananpoika täytetään kanalla, vaalealla parsalla ja mascarponella. Koko komeus tarjoillaan parsan ja halloumin kera.
Sulata kevätkananpojat vuorokausi ennen kokkaamista. Ota kanat huoneenlämpöön tunti ennen kokkaamista.
Leikkaa kevätkana luuttomaksi rikkomatta nahkaa ja mausta suolalla ja pippurilla (Youtubesta löytyy videoita joissa luuttomaksi vetäminen opetetaan yksinkertaisesti).
Kuori vaaleat parsat ja keitä suolatussa vedessä napakoiksi.
Yhdistä leikkaamisesta jääneet kanapalat, sitruunankuori, mascarpone, parsa, rakuuna ja suola ja jaa täyte molemmille kevätkanoille.
Rullaa kanat pötköiksi ja sido paistilangalla.
Paista kevätkanoja 120 asteessa 45 min.
Nosta sitten lämpö 225 asteeseen ja paista vielä 15 min.
Anna kanojen vetäytyä foliossa 10 min ennen leikkaamista.
Leikkaa paloiksi ja tarjoa grillattun parsan ja halloumisalsan kera.
Halloumisalsa
Leikkaa halloumit kuutioiksi ja paista ne pannulla tilkassa öljyä.
Leikkaa tomaatit ja sipulit pieniksi.
Yhdistä halloumit, tomaatti, sipuli, sitruunamehu ja oliiviöljy.
Mausta suolalla ja pippurilla.