Maku

Täytettyä kevätkananpoikaa & parsaa

0
0

Täytettyä kevätkananpoikaa & parsaa

Hentoinen mutta maukas kevätkananpoika täytetään kevätkananpojalla, vaalealla parsalla ja mascarponella. Koko komeus tarjoillaan parsan ja halloumin kera
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplkevätkananpoikaa
  • 4 kplvalkoista parsaa
  • 4 rklmascarponejuustoa
  • 2 tlrakuunaa
  • 1 kplsitruunan kuori raastettuna
  • 2 tlsuolaa (tasaista, ei kukkurallista. 1tl per kana)
  • 1 tlmustapippuria myllystä
  • 150 ghalloumijuustoa
  • 4 kpltomaattia
  • 2 kplpunasipulia
  • ½ kplsitruunan mehu puristettuna
  • 4 rkloliiviiöljyä
  • 1 tlsuolaa ja mustapippuria myllystä (½tl molempia)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sulata kevätkananpojat vuorokausi ennen kokkaamista

Ota kanat huoneenlämpöön tunti ennen kokkaamista

Leikkaa kevätkana luuttomaksi rikkomatta nahkaa ja mausta suolalla ja pippurilla (Youtubesta löytyy videoita joissa luuttomaksi vetäminen opetetaan yksinkertaisesti)

Kuori vaaleat parsat ja keitä suolatussa vedessä napakoiksi

Yhdistä leikkaamisesta jääneet kanapalat, sitruunankuori, mascarpone, parsa, rakuuna ja suola ja jaa täyte molemmille kevätkanoille

Rullaa kanat pötköiksi ja sido paistilangalla

Paista kevätkanoja 120 asteessa 45min

Nosta sitten lämpö 225 asteeseen ja paista vielä 15min

Anna kanojen vetäytyä foliossa 10min ennen leikkaamista

Leikkaa paloiksi ja tarjoa grillattun parsan ja halloumisalsan kera

HALLOUMISALSA:

leikkaa halloumit kuutioiksi paista pannulla tilkassa öljyä

leikkaa tomaatit ja sipulit pieniksi

yhdistä halloumit, tomaatti,sipuli, sitruunanmehu ja oliiviöljy

mausta suolalla ja pippurilla

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä