Maku

Täytetty myskikurpitsa

1 h
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
50 min
Oletko jo testannut quorn-rouhetta? Täytä sillä ihanat myskikurpitsat ja saat mehevän kasvisaterian!
GL
KA
4
2
Julkaistu 4.2.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 kplkurpitsaa (600 g - 800 g myskikurpitsa)
  • 2 rklruokaöljyä

Täyte

  • 2 rklruokaöljyä
  • 1 kplsipulia
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (punaista)
  • 300 gquorn-sieniproteiinia (1 pss rouhetta, pakaste)
  • 2 dlmyskikurpitsan sisusta (silputtuna)
  • 1 dlmanteleita (rouhittuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlcurrya
  • 1 dlpersiljaa (silputtuna)

Päälle

  • 75 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 1/2 dl voimakasta juustoa raastettuna, esim. emmentaalia)
Tulosta

Täytetty myskikurpitsa – ohje:

Huuhtele ja halkaise myskikurpitsa pituussuunnassa. Poista siemenet lusikalla. Koverra myskikurpitsan sisusta varovasti veitsellä täytettä varten (noin 2 dl silputtuna).

Nosta kurpitsanpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Esikypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte. Kuori ja silppua sipuli. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Silppua chili. Kuullota sipuli- ja chilisilppu öljyssä. Lisää kurpitsasilppu ja jäinen quorn-rouhe. Kuullota hetki. Lisää rouhitut mantelit, suola ja curry. Hauduta keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa pehmenee.

Jaa täyte kurpitsojen syvennyksiin. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Tarjoa täytetyt myskikurpitsat lämpiminä.

2 kommenttia