Täytetty myskikurpitsa

Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kplkurpitsaa (600 g - 800 g myskikurpitsa)
- 2 rklruokaöljyä
Täyte
- 2 rklruokaöljyä
- 1 kplsipulia
- 1/2 kpltuoretta chiliä (punaista)
- 300 gquorn-sieniproteiinia (1 pss rouhetta, pakaste)
- 2 dlmyskikurpitsan sisusta (silputtuna)
- 1 dlmanteleita (rouhittuna)
- 1 tlsuolaa
- 1 tlcurrya
- 1 dlpersiljaa (silputtuna)
Päälle
- 75 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 1/2 dl voimakasta juustoa raastettuna, esim. emmentaalia)
Täytetty myskikurpitsa – ohje:
Huuhtele ja halkaise myskikurpitsa pituussuunnassa. Poista siemenet lusikalla. Koverra myskikurpitsan sisusta varovasti veitsellä täytettä varten (noin 2 dl silputtuna).
Nosta kurpitsanpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Esikypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Kuori ja silppua sipuli. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Silppua chili. Kuullota sipuli- ja chilisilppu öljyssä. Lisää kurpitsasilppu ja jäinen quorn-rouhe. Kuullota hetki. Lisää rouhitut mantelit, suola ja curry. Hauduta keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa pehmenee.
Jaa täyte kurpitsojen syvennyksiin. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Tarjoa täytetyt myskikurpitsat lämpiminä.