Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täytetty murekerulla

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Jos perinteinen färssi ei sytytä, kokeile tätä espanjalaiseen tyyliin manchegolla, oliiveilla ja pinaatilla täytettyä mureketta. 

7.10.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
2 kpl
hiivaleipäviipaletta (vaaleaa, kuivahtanutta)
1 1/2 dl
tomaattimurskaa
1 kpl
sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
naudan paistijauhelihaa
1 kpl
munaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
oreganoa
Täyte
100 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (manchego)
1 dl
oliiveja (paprikatäytteisiä)
100 g
pinaattia (tuoretta)
Sivelyyn
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
paprikajauhetta

Leikkaa kuivahtaneista leivistä kuoret pois ja murenna viipaleet tomaattimurskaan. Anna vetäytyä.

Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi öljyssä.

Lisää leipäseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita taikina käsin tasaiseksi.

Leikkaa juusto tangoiksi. Silppua oliivit.

Ryöppää pinaatti vähässä vedessä. Kaada siivilään ja huuhdo nopeasti kylmällä vedellä. Puserra pinaatti kuivaksi ja silppua se.

Painele taikina käsin yhdeksi tai kahdeksi parin sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Levitä päälle pinaatti, jätä pari senttiä levyn reunoista ilman täytettä. Lisää päälle oliivit ja pane juustotangot riviin toiselle pitkälle sivulle.

Kääri levy rullalle paperin avulla. Nosta mureke uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Sivele pinta paprikajauheella maustetulla öljyllä.

Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia.

* Rapeat bataattitikut paahtuvat uunissa samaan aikaan täytetyn murekerullan kanssa. Kääntele tikut munanvalkuaisessa ja parmesaani-korppujauhoseoksessa. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt