Täytetty murekerulla

55 min
4
0

Täytetty murekerulla

Jos perinteinen färssi ei sytytä, kokeile tätä espanjalaiseen tyyliin manchegolla, oliiveilla ja pinaatilla täytettyä mureketta. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplhiivaleipäviipaletta (vaaleaa, kuivahtanutta)
  • 1 1/2 dltomaattimurskaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tloreganoa

Täyte

  • 100 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (manchego)
  • 1 dloliiveja (paprikatäytteisiä)
  • 100 gpinaattia (tuoretta)

Sivelyyn

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlpaprikajauhetta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa kuivahtaneista leivistä kuoret pois ja murenna viipaleet tomaattimurskaan. Anna vetäytyä.

Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi öljyssä.

Lisää leipäseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita taikina käsin tasaiseksi.

Leikkaa juusto tangoiksi. Silppua oliivit.

Ryöppää pinaatti vähässä vedessä. Kaada siivilään ja huuhdo nopeasti kylmällä vedellä. Puserra pinaatti kuivaksi ja silppua se.

Painele taikina käsin yhdeksi tai kahdeksi parin sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Levitä päälle pinaatti, jätä pari senttiä levyn reunoista ilman täytettä. Lisää päälle oliivit ja pane juustotangot riviin toiselle pitkälle sivulle.

Kääri levy rullalle paperin avulla. Nosta mureke uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Sivele pinta paprikajauheella maustetulla öljyllä.

Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia.

Vinkki!

* Rapeat bataattitikut paahtuvat uunissa samaan aikaan täytetyn murekerullan kanssa. Kääntele tikut munanvalkuaisessa ja parmesaani-korppujauhoseoksessa. Paista 225 asteessa 15–20 minuuttia. 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä