Maku

Täytetty kalkkunarulla – mehevä vaihtoehto joulupöytään

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Kalkkunan rintafileestä tehdään rulla, joka täytetään taateleilla, sinihomejuustolla ja pekonilla. Tämä herkku maistuu myös punaista lihaa välttäville. Paista kalkkuna juuri ja juuri kypsäksi, varo kuivumista.
GL
MU
4.6
0
Julkaistu 31.10.2017


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 1 ½ kgkalkkunan rintafileetä
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Täyte

  • ½ pktpekonia (à 170 g)
  • 10tuoretta, kivetöntä taatelia
  • ½ dlsinihomejuustoa muruina
  • 1 dltuoreen timjamin lehtiä

Lisäksi

  • paistinnarua
Tulosta

Täytetty kalkkunarulla – ohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Leikkaa filee auki levyksi. Suolaa ja pippuroi.
  2. Suikaloi pekonit ja paista ne rapeiksi kuumalla pannulla. Levitä lihan päälle taatelit, sinihomejuustomuru, pekonit ja timjami.
  3. Kääri liha rullalle ja sido paistinarulla kiinni niin, että täytteet eivät pääse putoamaan.
  4. Nosta liha uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Huolehdi, että mittarin pää osuu lihaan eikä täytteeseen.
  5. Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista noin kaksi tuntia, kunnes mittari näyttää 67–69 °C.
  6. Ota vuoka uunista, ja kääri kalkkunarulla folioon. Anna vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista.
Kommentoi »