


Täytetty kalkkunarulla – mehevä vaihtoehto joulupöytään
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Kalkkunan rintafileestä tehdään rulla, joka täytetään taateleilla, sinihomejuustolla ja pekonilla. Tämä herkku maistuu myös punaista lihaa välttäville. Paista kalkkuna juuri ja juuri kypsäksi, varo kuivumista.
Reseptin ainekset
8 annosta
1 ½ kg
kalkkunan rintafileetä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Täyte
½ pkt
pekonia (à 170 g)
10
tuoretta, kivetöntä taatelia
½ dl
sinihomejuustoa muruina
1 dl
tuoreen timjamin lehtiä
Lisäksi
paistinnarua
Täytetty kalkkunarulla – ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Leikkaa filee auki levyksi. Suolaa ja pippuroi.
- Suikaloi pekonit ja paista ne rapeiksi kuumalla pannulla. Levitä lihan päälle taatelit, sinihomejuustomuru, pekonit ja timjami.
- Kääri liha rullalle ja sido paistinarulla kiinni niin, että täytteet eivät pääse putoamaan.
- Nosta liha uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Huolehdi, että mittarin pää osuu lihaan eikä täytteeseen.
- Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista noin kaksi tuntia, kunnes mittari näyttää 67–69 °C.
- Ota vuoka uunista, ja kääri kalkkunarulla folioon. Anna vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat