Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täytetty kalkkunarulla – mehevä vaihtoehto joulupöytään

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Kalkkunan rintafileestä tehdään rulla, joka täytetään taateleilla, sinihomejuustolla ja pekonilla. Tämä herkku maistuu myös punaista lihaa välttäville. Paista kalkkuna juuri ja juuri kypsäksi, varo kuivumista.

1.11.2017
Reseptin ainekset
8 annosta
1 ½ kg
kalkkunan rintafileetä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Täyte
½ pkt
pekonia (à 170 g)
10
tuoretta, kivetöntä taatelia
½ dl
sinihomejuustoa muruina
1 dl
tuoreen timjamin lehtiä
Lisäksi
paistinnarua

Täytetty kalkkunarulla – ohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Leikkaa filee auki levyksi. Suolaa ja pippuroi.
  2. Suikaloi pekonit ja paista ne rapeiksi kuumalla pannulla. Levitä lihan päälle taatelit, sinihomejuustomuru, pekonit ja timjami.
  3. Kääri liha rullalle ja sido paistinarulla kiinni niin, että täytteet eivät pääse putoamaan.
  4. Nosta liha uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Huolehdi, että mittarin pää osuu lihaan eikä täytteeseen.
  5. Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista noin kaksi tuntia, kunnes mittari näyttää 67–69 °C.
  6. Ota vuoka uunista, ja kääri kalkkunarulla folioon. Anna vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt