Maku

Täyteläinen paprikakeitto

4.8
0

Täyteläinen paprikakeitto

GL
MU
0
4.8
Lempeän pehmeä paprikakeitto saa ihanan maun paahtamisesta. Reilu loraus kuohukermaa tekee sopalle taikoja.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Paahdetut paprikat

  • 3 kplpaprikaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia (pientä)
  • 1 kplvarsisellerin vartta
  • 2 rklvoita (tai öljyä)
  • 1/2 - 1 tlpaprikajauhetta
  • 6 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota (tai kanaliemikuutiota)
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeeksi

  • 1/2 kplpaprikaa (silputtuna)
  • 1 kplvarsisellerin vartta (silputtuna)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Aloita paprikakeiton valmistus paahtamalla paprikat. Puolita paprikat ja poista siemenet. Mausta paprikat sisältä kevyesti suolalla ja pippurilla. Pane ne pellille kuoripuoli ylöspäin. Sivele pinnat öljyllä. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä paprikat muovipussissa. Vedä kuoret pois.

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli. Silppua selleri.

Kuumenna rasva kattilassa. Lisää kasvikset ja paprikajauhe. Kuumenna hetki sekoitellen.

Kaada kattilaan vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kasvikset pehmeiksi kannen alla.

Lisää paprikat ja soseuta keitto. Jos haluat keitosta erityisen samettisen, puserra se siivilän läpi.

Lisää kerma. Mausta ja kuumenna keitto.

Tarjoa paahdetun paprikakeiton lisänä kasvissilppua. 

* Tällä ohjeella valmistuu 4 alkukeittoannosta. 

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä