Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täyteläinen paprikakeitto

Lempeän pehmeä paprikakeitto saa ihanan maun paahtamisesta. Reilu loraus kuohukermaa tekee sopalle taikoja.

25.10.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
Paahdetut paprikat
3 kpl
paprikaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
sipulia (pientä)
1 kpl
varsisellerin vartta
2 rkl
voita (tai öljyä)
1/2 - 1 tl
paprikajauhetta
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutiota (tai kanaliemikuutiota)
1 1/2 dl
kuohukermaa
1/4 tl
chilijauhetta
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Koristeeksi
1/2 kpl
paprikaa (silputtuna)
1 kpl
varsisellerin vartta (silputtuna)

Aloita paprikakeiton valmistus paahtamalla paprikat. Puolita paprikat ja poista siemenet. Mausta paprikat sisältä kevyesti suolalla ja pippurilla. Pane ne pellille kuoripuoli ylöspäin. Sivele pinnat öljyllä. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä paprikat muovipussissa. Vedä kuoret pois.

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli. Silppua selleri.

Kuumenna rasva kattilassa. Lisää kasvikset ja paprikajauhe. Kuumenna hetki sekoitellen.

Kaada kattilaan vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kasvikset pehmeiksi kannen alla.

Lisää paprikat ja soseuta keitto. Jos haluat keitosta erityisen samettisen, puserra se siivilän läpi.

Lisää kerma. Mausta ja kuumenna keitto.

Tarjoa paahdetun paprikakeiton lisänä kasvissilppua. 

* Tällä ohjeella valmistuu 4 alkukeittoannosta. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt