Tattivoi – tässä on syksyn herkullisin levite
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Ihananmakuinen tattivoi sopii paistamiseen, leivän päälle ja maustevoiksi. Tee kerralla tuplasatsi tattivoita ja pakasta se sopivina annoksina. Kokeile reseptiä ja jää koukkuun!
GL
MU
4.5
Kuvat
Julkaistu 22.8.2017

Tattivoi – tässä on syksyn herkullisin levite
Reseptin ainekset (300 g tattivoita)
Tattivoi
- 300 gherkkutatteja (siistittyinä)
- 1sipuli
- 200 gvoita
Tattivoi valmistuu näin:
Kuumenna paloitellut tatit pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja 25 g voita. Anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
Jäähdytä, ja hienonna seos sauvasekoittimella sileäksi.
Sekoita tattiseos huoneenlämpöiseen voihin. Muotoile palaksi, kääri leivin- tai voipaperiin ja nosta jääkaappiin.
Tattivoi säilyy noin viikon. Pidempää säilytystä varten pakasta voi.
Vinkki!
Voit käyttää sienivoihin myös mustatorvisieniä, suppilovahveroita ja kantarelleja. Niillä kaikilla on voihin sopiva ominaismaku.

Pieni sieniopas: tunnista nämä herkulliset ruokasienet

Tatti on metsiemme herkku! Kurkkaa parhaat vinkit tattisadon säilöntään ja poimi talteen parhaat tattireseptit

Etanat tattivoissa
Maku

Perunafrittata ja paistetut tattiviipaleet – kokeile munakkaiden aatelia
Maku

Kuivatut tatit
Maku

Sienileivät – lämpimät välipalat gratinoituvat meheviksi uunissa
Kotivinkki

Kehnäsienicannelonit – helppo tapa tutustua aromaattiseen ruokasieneen
Maku

Tatti-omenapizza valmistuu helpommin kuin uskotkaan – asettele täytteet rieskan tai perunapohjan päälle, paista ja nauti!
Kotivinkki