4,5(10)
Tattivoi – tässä on syksyn herkullisin levite
Gluteeniton
Munaton
40 min
Ihananmakuinen tattivoi sopii paistamiseen, leivän päälle ja maustevoiksi. Tee kerralla tuplasatsi tattivoita ja pakasta se sopivina annoksina. Kokeile reseptiä ja jää koukkuun!
22.8.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
300 g tattivoita
Tattivoi
300 gherkkutatteja (siistittyinä)
1sipuli
200 gvoita

Tattivoi valmistuu näin:

Kuumenna paloitellut tatit pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja 25 g voita. Anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

Jäähdytä, ja hienonna seos sauvasekoittimella sileäksi.

Sekoita tattiseos huoneenlämpöiseen voihin. Muotoile palaksi, kääri leivin- tai voipaperiin ja nosta jääkaappiin.

Tattivoi säilyy noin viikon. Pidempää säilytystä varten pakasta voi.

Vinkki!

Voit käyttää sienivoihin myös mustatorvisieniä, suppilovahveroita ja kantarelleja. Niillä kaikilla on voihin sopiva ominaismaku.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.