Tattivoi – tässä on syksyn herkullisin levite
40 min
GL
MU

Tattivoi – tässä on syksyn herkullisin levite
Ihananmakuinen tattivoi sopii paistamiseen, leivän päälle ja maustevoiksi. Tee kerralla tuplasatsi tattivoita ja pakasta se sopivina annoksina.
Ainekset (300 g tattivoita)
- 300 gherkkutatteja (siistittyinä)
- 1sipuli
- 200 gvoita
Tee näin
40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN
Kuumenna paloitellut tatit pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja 25 g voita. Anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
Jäähdytä, ja hienonna seos sauvasekoittimella sileäksi.
Sekoita tattiseos huoneenlämpöiseen voihin. Muotoile palaksi, kääri leivin- tai voipaperiin ja nosta jääkaappiin.
Tattivoi säilyy noin viikon. Pidempää säilytystä varten pakasta voi.
Voit käyttää sienivoihin myös mustatorvisieniä, suppilovahveroita ja kantarelleja. Niillä kaikilla on voihin sopiva ominaismaku.
MITÄ PIDIT?
4.83