Maku

Tattivoi – tässä on syksyn herkullisin levite

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Ihananmakuinen tattivoi sopii paistamiseen, leivän päälle ja maustevoiksi. Tee kerralla tuplasatsi tattivoita ja pakasta se sopivina annoksina. Kokeile reseptiä ja jää koukkuun!
GL
MU
4.5
0
Julkaistu: 22.8.2017


Reseptin ainekset (300 g tattivoita)

Tattivoi

  • 300 gherkkutatteja (siistittyinä)
  • 1sipuli
  • 200 gvoita
Tulosta

Tattivoi valmistuu näin:

Kuumenna paloitellut tatit pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja 25 g voita. Anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

Jäähdytä, ja hienonna seos sauvasekoittimella sileäksi.

Sekoita tattiseos huoneenlämpöiseen voihin. Muotoile palaksi, kääri leivin- tai voipaperiin ja nosta jääkaappiin.

Tattivoi säilyy noin viikon. Pidempää säilytystä varten pakasta voi.

Vinkki!

Voit käyttää sienivoihin myös mustatorvisieniä, suppilovahveroita ja kantarelleja. Niillä kaikilla on voihin sopiva ominaismaku.

Kommentoi »