Maku

Tattivoi – tässä on syksyn herkullisin levite

40 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen
Ihananmakuinen tattivoi sopii paistamiseen, leivän päälle ja maustevoiksi. Tee kerralla tuplasatsi tattivoita ja pakasta se sopivina annoksina. Kokeile reseptiä ja jää koukkuun!
GL
MU
4.5
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (300 g tattivoita)

Tattivoi

  • 300 gherkkutatteja (siistittyinä)
  • 1sipuli
  • 200 gvoita
Tulosta

Tattivoi valmistuu näin:

Kuumenna paloitellut tatit pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja 25 g voita. Anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

Jäähdytä, ja hienonna seos sauvasekoittimella sileäksi.

Sekoita tattiseos huoneenlämpöiseen voihin. Muotoile palaksi, kääri leivin- tai voipaperiin ja nosta jääkaappiin.

Tattivoi säilyy noin viikon. Pidempää säilytystä varten pakasta voi.

Vinkki!

Voit käyttää sienivoihin myös mustatorvisieniä, suppilovahveroita ja kantarelleja. Niillä kaikilla on voihin sopiva ominaismaku.

MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »