Maku

Tattivoi – tässä on syksyn herkullisin levite

40 min
GL
MU
5
0

Ihananmakuinen tattivoi sopii paistamiseen, leivän päälle ja maustevoiksi. Tee kerralla tuplasatsi tattivoita ja pakasta se sopivina annoksina.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (300 g tattivoita)

  • 300 gherkkutatteja (siistittyinä)
  • 1sipuli
  • 200 gvoita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Kuumenna paloitellut tatit pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja 25 g voita. Anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

Jäähdytä, ja hienonna seos sauvasekoittimella sileäksi.

Sekoita tattiseos huoneenlämpöiseen voihin. Muotoile palaksi, kääri leivin- tai voipaperiin ja nosta jääkaappiin.

Tattivoi säilyy noin viikon. Pidempää säilytystä varten pakasta voi.

Voit käyttää sienivoihin myös mustatorvisieniä, suppilovahveroita ja kantarelleja. Niillä kaikilla on voihin sopiva ominaismaku.

MITÄ PIDIT?
5