


Tattivoi – tässä on syksyn herkullisin levite
40 min
Ihananmakuinen tattivoi sopii paistamiseen, leivän päälle ja maustevoiksi. Tee kerralla tuplasatsi tattivoita ja pakasta se sopivina annoksina. Kokeile reseptiä ja jää koukkuun!
Reseptin ainekset
300 g tattivoita
Tattivoi
300 g
herkkutatteja (siistittyinä)
1
sipuli
200 g
voita
Tattivoi – ohje:
- Kuumenna paloitellut tatit pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja 25 g voita. Anna hautua miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
- Jäähdytä, ja hienonna seos sauvasekoittimella sileäksi.
- Sekoita tattiseos huoneenlämpöiseen voihin. Muotoile tattivoi palaksi, kääri leivin- tai voipaperiin ja nosta jääkaappiin.
Vinkit!
- Tattivoi säilyy noin viikon. Pidempää säilytystä varten pakasta voi.
- Voit käyttää sienivoihin myös mustatorvisieniä, suppilovahveroita ja kantarelleja. Niillä kaikilla on voihin sopiva ominaismaku.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat