Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tanskalainen ruisleipä

24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
20.11.2013
Reseptin ainekset
2 kpl
200 g
ruisrouhetta (tai kokonaisia ruisjyviä)
4 dl
vettä
Lisäksi
4 dl
vettä
50 g
hiivaa
1 rkl
suolaa
2 dl
siirappia (tummaa)
7 dl
ruisjauhoja
6 dl
vehnäjauhoja
3 dl
auringonkukansiemeniä

Huuhtele rukiinrouhe tai -jyvät ja siirrä ne kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi. Peitä kulho muovikelmulla ja anna seistä yön yli huoneenlämmössä, jotta rukiinjyvät pehmenevät.

Kumoa jyvät liotusvesineen seuraavana päivänä yleiskoneen kulhoon. Lisää haalea vesi, murennettu hiiva, suola ja siirappi. Sekoita.

Alusta taikinaan jauhot ja auringonkukansiemenet. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 10 minuuttia.

Peitä taikina ja kohota reilun tunnin ajan. Siirrä taikina kahteen voideltuun, pitkänomaiseen leipävuokaan.

Peitä ja kohota vielä tunti.

Paista tanskalaisia ruisleipiä 250-asteisen uunin keskitasolla 5–10 minuuttia. Näin leipiin muodostuu kova kuori. Laske lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä noin tunnin ajan, kunnes leivät vaikuttavat kypsiltä.

Kumoa tanskalaiset ruisleivät ritilälle jäähtymään. Peitä leivinliinalla, jotta pinnasta ei tule liian kovaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt