


Tuhti huikopala
Talkoopatongit – täytetyt leivät, jotka saavat ihmiset jonottamaan pihatalkoisiisi
30 min
Kuitupitoiset patongit täytetään italialaiseen tapaan kasviksilla, leikkeleillä ja juustolla sekä maustetaan oregano-viinietikkakastikkeella. Kasvisversiossa maistuu artisokka. Paperiin käärityt leivät on helppo syödä käsin.
Reseptin ainekset
8–10 annosta
2–3
tomaattia
2
punasipulia
1
romainesalaatti
2–4
mietoa tai vahvaa säilöttyä pepperoni-paprikaa
200 g
säilöttyjä artisokan- sydämiä
150 g
goudajuustoviipaleita
2
pitkää rouhe- tai maalaispatonkia
150 g
italialaisia leikkeleitä (esim. prosciuttokinkkua)
Kastike
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviini- tai balsami- viinietikkaa
1 tl
kuivattua oreganoa
Talkoopatongit – ohje:
- Viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi sipulit. Suikaloi salaatti. Valuta ja viipaloi pepperoni-paprikat ja artisokansydämet.
- Leikkaa juustoviipaleet kahtia. Sekoita kastikkeen ainekset.
- Halkaise patongit. Levitä toiselle puoliskolle ensin kastiketta ja sitten juustoa, leikkeleitä ja kasviksia. Valuta päälle vielä kastiketta. Paina patongin toinen puolikas päälle napakasti.
- Kokoa toinen patonki samoin, mutta laita leikkeleiden sijaan väliin artisokansydämiä.
- Leikkaa patongit 4-6 osaan ja sujauta halutessasi toisesta päädystä paperipusseihin tai -taskuihin tai kääräise palojen päätyyn leivinpaperia ja kiinnitä narulla.
Vinkki!
Saat artisokalla höystetyistä kasvisleivistä vegaaniset, kun korvaat goudan vegaanisella juustolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat