Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Tuhti huikopala

Talkoopatongit – täytetyt leivät, jotka saavat ihmiset jonottamaan pihatalkoisiisi

30 min

Kuitupitoiset patongit täytetään italialaiseen tapaan kasviksilla, leikkeleillä ja juustolla sekä maustetaan oregano-viini­etikka­kastikkeella. Kasvis­versiossa maistuu artisokka. Paperiin käärityt leivät on helppo syödä käsin.

24.9.2025
Reseptin ainekset
8–10 annosta
2–3
tomaattia
2
punasipulia
1
romainesalaatti
2–4
mietoa tai vahvaa säilöttyä pepperoni-paprikaa
200 g
säilöttyjä artisokan- sydämiä
150 g
goudajuustoviipaleita
2
pitkää rouhe- tai maalaispatonkia
150 g
italialaisia leikkeleitä (esim. prosciuttokinkkua)
Kastike
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviini- tai balsami- viinietikkaa
1 tl
kuivattua oreganoa

Talkoopatongit – ohje:

  1. Viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi sipulit. Suikaloi salaatti. Valuta ja viipaloi pepperoni-paprikat ja artisokansydämet.
  2. Leikkaa juustoviipaleet kahtia. Sekoita kastikkeen ainekset.
  3. Halkaise patongit. Levitä toiselle puoliskolle ensin kastiketta ja sitten juustoa, leikkeleitä ja kasviksia. Valuta päälle vielä kastiketta. Paina patongin toinen puolikas päälle napakasti.
  4. Kokoa toinen patonki samoin, mutta laita leikkeleiden sijaan väliin artisokansydämiä.
  5. Leikkaa patongit 4-6 osaan ja sujauta halutessasi toisesta päädystä paperipusseihin tai -taskuihin tai kääräise palojen päätyyn leivinpaperia ja kiinnitä narulla.

Vinkki!

Saat artisokalla höystetyistä kasvisleivistä vegaaniset, kun korvaat goudan vegaanisella juustolla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt