Maku

Tähtianiksella maustettu karpalojuoma

15 min
0
0

Tähtianiksella maustettu karpalojuoma

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 10 dlkarpaloita
  • 3 dlvettä
  • 3 dlsokeria
  • 2 kplkanelitankoa
  • 3 kpltähtianista
  • 5 dljaloviinaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Perkaa ja huuhdo karpalot tarvittaessa. Painele karpalot rikki esim. perunasurvimella.

Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.

Lisää karpalomurska sokeriliemeen. Anna seoksen jäähtyä, kaada sitten puhtaaseen lasipurkkiin ja lisää jaloviina.

Sulje purkki tiiviisti kannella ja anna juoman seistä huoneenlämmössä vähintään viikon ajan. Hölskyttele purkkia silloin tällöin.

Kun juoman väri on syvän punainen, siivilöi se ja kaada pulloon tekeytymään muutamaksi viikoksi tai pidempään. Säilytä pulloa jääkaapissa.

Dekantoi karpalojuoma ennen tarjoilua eli kaada se varovasti karahviin tai toiseen pulloon siten, ettei pullon pohjalle kerääntynyttä sakkaa tule mukaan.
•Ohjeesta tulee juomaa noin 1 litra. Valmista juomaa halutessasi suurempi erä, jolloin voit antaa sitä kauniissa pullossa myös lahjaksi. Tarjoa tähtianiksella maustettu karpalojuoma kylmänä cocktailina jäiden kanssa, soodavedellä laimennettuna tai lämmitettynä pikkushottina.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä