Unelmien Talo&Koti

Sydäntikkarit rakkaimmillesi! Leivo mansikka-valkosuklaatäytteiset herkut Kinuskikissan reseptillä

3 h 55 min
KA
3
0

Sydäntikkarit ovat ystävänpäivän hempeimmät herkut. Keksitikkareiden täytteessä maistuvat mansikat, vaniljatuorejuusto ja valkosuklaa. Saat sydäntikkareista yksilöllisiä lahjoja, kun nimikoit ne saajansa nimikirjaimella.
Tulosta
Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa

Ainekset (noin 20 kappaletta)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1muna
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Kolmannekseen taikinasta

  • punaista elintarvikeväriä (pastaväriä)

Täyte

  • 150 gmansikoita
  • 150 gvaniljatuorejuustoa
  • 150 gvalkosuklaata

Lisäksi

  • pahvisia pillejä tai ohuita tikkaritikkuja
  • valmista tai itse tehtyä sokerikuorrutetta (koristeluun)

Tee näin

3 h 55 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN2 h 40 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Sydäntikkarit leivotaan näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos parissa erässä taikinaan. Erota taikinasta kolmannes. Sekoita siihen punainen väri. Älä käytä nestemäistä väriä, sillä se tekee taikinasta löysää.
  2. Kääri kumpikin taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Kauli vaalea taikina ohueksi levyksi reilusti jauhoja apuna käyttäen. Ota isolla sydänmuotilla (8 cm) kuvioita.
  3. Nosta kuviot lastan avulla pellille leivinpaperin päälle. Tee kuvioihin aukkoja pienemmällä sydänmuotilla (4 cm). Kauli punainen taikina ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota kuvioita samalla pikkumuotilla, jolla teit aukot.
  4. Aseta punaiset kuviot aukkojen paikalle. Laita taikina välillä jääkaappiin jähmettymään, jos sen käsittely muuttuu hankalaksi. Paista 200 asteessa 6–8 minuuttia. Pikkuleipien ei juuri tarvitse saada väriä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  5. Soseuta mansikat. Yhdistä sose tuorejuustoon.
  6. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Yhdistä marjaseos ja suklaasula. Levitä täytettä pikkuleiville. Aseta päälle tikkaritikku tai pahvipilli (litistä pillin pää), peitä ohuelti täytteellä ja paina toinen pikkuleipä kanneksi.
  7. Nosta tikkarit jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy. Koristele ne pursottamalla päälle valmista kuorrutetta tai tee kuorrute itse vatkaamalla valkuaisen joukkoon tomusokeria. Käytä pursotuspussia ja pientä pyöreää tyllaa (1–2 mm) tai pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon.
MITÄ PIDIT?
3