Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sydäntikkarit rakkaimmillesi! Leivo mansikka-valkosuklaatäytteiset herkut Kinuskikissan reseptillä

3 h 55 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 2 h 40 min

Sydäntikkarit ovat ystävänpäivän hempeimmät herkut. Keksitikkareiden täytteessä maistuvat mansikat, vaniljatuorejuusto ja valkosuklaa. Saat sydäntikkareista yksilöllisiä lahjoja, kun nimikoit ne saajansa nimikirjaimella.

Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa
6.2.2019
Reseptin ainekset
noin 20 kappaletta
Taikina
200 g
voita
1 ½ dl
sokeria
1
muna
4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Kolmannekseen taikinasta
punaista elintarvikeväriä (pastaväriä)
Täyte
150 g
mansikoita
150 g
vaniljatuorejuustoa
150 g
valkosuklaata
Lisäksi
pahvisia pillejä tai ohuita tikkaritikkuja
valmista tai itse tehtyä sokerikuorrutetta (koristeluun)

Sydäntikkarit leivotaan näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos parissa erässä taikinaan. Erota taikinasta kolmannes. Sekoita siihen punainen väri. Älä käytä nestemäistä väriä, sillä se tekee taikinasta löysää.
  2. Kääri kumpikin taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Kauli vaalea taikina ohueksi levyksi reilusti jauhoja apuna käyttäen. Ota isolla sydänmuotilla (8 cm) kuvioita.
  3. Nosta kuviot lastan avulla pellille leivinpaperin päälle. Tee kuvioihin aukkoja pienemmällä sydänmuotilla (4 cm). Kauli punainen taikina ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Ota kuvioita samalla pikkumuotilla, jolla teit aukot.
  4. Aseta punaiset kuviot aukkojen paikalle. Laita taikina välillä jääkaappiin jähmettymään, jos sen käsittely muuttuu hankalaksi. Paista 200 asteessa 6–8 minuuttia. Pikkuleipien ei juuri tarvitse saada väriä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  5. Soseuta mansikat. Yhdistä sose tuorejuustoon.
  6. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Yhdistä marjaseos ja suklaasula. Levitä täytettä pikkuleiville. Aseta päälle tikkaritikku tai pahvipilli (litistä pillin pää), peitä ohuelti täytteellä ja paina toinen pikkuleipä kanneksi.
  7. Nosta tikkarit jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy. Koristele ne pursottamalla päälle valmista kuorrutetta tai tee kuorrute itse vatkaamalla valkuaisen joukkoon tomusokeria. Käytä pursotuspussia ja pientä pyöreää tyllaa (1–2 mm) tai pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt