Maku

Svarfvarsin kesäsalaatti

25 min
GL
KA
LA
MA
MU
3
0


 

Tulosta
Teksti Jukka Ahonala
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kpljääsalaattia ruukussa
  • 200 gkirsikkatomaattia
  • 1 kplkurkkua
  • 5 kplkevätsipulia
  • 150 gcashewpähkinöitä
  • 1/4 tlsuolaa

Kastike

  • 2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlbalsamiviinietikkaa
  • 1 tlruokosokeria
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Lisäksi

  • Koristeluun orvokkeja

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Pese ja pilko salaatit.

Puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa kurkku ohuiksi lastuiksi. Hienonna kevätsipulit.

Paahda cashewpähkinöitä, kunnes ne saavat vähän väriä. Mausta suolalla.

Tee kastike. Sekoita öljy ja balsamico sauvasekoittimella. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Yhdistä salaattiainekset vadille. Kaada päälle salaatinkastiketta.

Voit koristella kesäsalaatin luomukukilla, kuten krassilla ja orvokilla.

  • Alkukesällä luonto tarjoaa hyviä salaattiaineksia. Kokeile voikukan ja koivun lehtiä sekä vuohenputken nuoria versoja lisävivahteena salaatissa.
MITÄ PIDIT?
3