5(11)
Sushisalaatti – helpoin tapa herkutella sushilla (vaikka joka päivä!)
Maidoton
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Sushisalaatti tuo suosikkiruoan makumaailman lautasellesi ilman näpertämistä tai rullailua. Jos jääkaapistasi löytyy valmiiksi keitettyä sushiriisiä, onnistuu salaatin kokoaminen vieläkin vauhdikkaammin.
Julkaistu 6.4.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
3 dlsushiriisiä
1 dlriisiviinietikkaa
2 rklsokeria
1 tlsuolaa
1norileväarkki
2avokadoa
1porkkana
½ kurkku
2ruukkua mizuna-salaattia (tai 1 ps salaattisekoitusta)
200 ggraavilohta
1 rklpaahdettuja mustia seesaminsiemeniä
Kastike
½ dlsoijakastiketta
1 rklriisiviinietikkaa
1 tlwasabitahnaa

Sushisalaatti valmistetaan näin:

  1. Huuhtele ja kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä riisi nostamalla kattila kylmään vesialtaaseen. Sekoita riisiviinietikkaan sokeri ja suola. Lisää seos riisin joukkoon. Leikkaa leväarkki saksilla pieniksi paloiksi ja sekoita riisin joukkoon.
  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja leikkaa hedelmäliha viipaleiksi. Kuori ja suikaloi porkkana. Leikkaa myös kurkku suikaleiksi.
  3. Lusikoi riisiseos tarjoiluvadille. Lisää salaatti, porkkanat ja kurkut. Nosta päälle lohiviipaleet. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa salaatin kanssa.
Kommentoi »