Suppilovahveropasta

25 min
3
1

Suppilovahveropasta

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gtuorepastaa

Kastike

  • 1 lsuppilovahveroita (puhdistettuna, halkaistuna)
  • 120 gpekonia (filee)
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlkirveliä
  • 1/4 tlsokeria
  • 2 1/2 dlruokakermaa

Lisäksi

  • 1 dlparmesaanijuustoa (lastuina)
  • 1/2 dltuoretta kirveliä (silputtuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Kumoa sienet kuivalle paistinpannulle ja hauduta neste pois. Lisää joukkoon pekonit ja sipulit ja paista kunnes pekonit ovat saaneet hieman väriä ja sipulit ovat raukeita.

Mausta seos mustapippurilla, kirvelillä ja sokerilla. Sekoita joukkoon kerma ja anna hautua noin 5 minuuttia. Tarkista suppilovahverokastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Sekoita sienikastike keitetyn tuorepastan joukkoon. Tarjoa suppilovahveropastan lisäkkeenä juustolastuja tai -raastetta ja tuoretta kirvelisilppua.

Vinkki!

Tuorepasta on varsinaista pikaruokaa. Keittämiseen kuluu vain pari minuuttia ja makujakin löytyy useita. Kokeile pinaatilla tai tomaatilla maustettua nauhapastaa tai maultaan mukavan täyteläistä kokojyväpastaa.
MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä