Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sieni-jauhelihamureke Lindströmin tapaan

1 h 15 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 40 min

Suppilovahveroilla höystetty jauhelihamureke valmistetaan Lindströmin tapaan.

11.9.2013
Reseptin ainekset
6 annosta
1 1/2 dl
korppujauhoja (ruis)
1 1/2 dl
vettä
1 kpl
sipulia
100 g
etikkapunajuurta (raastettuna)
1 rkl
voita
700 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %) (tai hirven)
3 kpl
munaa
2 rkl
kapriksia
2 tl
suolaa
1 tl
timjamia
3/4 tl
mustapippuria
Täyte
15 dl
suppilovahveroita
150 g
purjoa
2 rkl
voita
1 tl
timjamia
100 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %)

Pane korppujauhot turpoamaan veteen noin 10 minuutiksi.

Hienonna kuorittu sipuli. Kuullota silppu rasvassa.

Lisää korppujauhojen joukkoon sipuli, punajuuri, jauheliha, munat, kaprikset, suola, timjami ja mustapippuri. Vaivaa taikina kunnolla sekaisin, ja jätä tekeytymään kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Puhdista sienet ja hienonna kevyesti. Haihduta neste sienistä paistinpannulla.

Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo ohueksi.

Lisää sienten joukkoon rasva ja purjo. Mausta timjamilla ja anna hautua hetken aikaa.

Taputtele jauhelihataikina öljytylle leivinpaperille vedellä kostutetuin käsin. Levitä päälle sieni-purjotäyte ja murenna päälle juusto.

Kääri mureke rullalle leivinpaperia apuna käyttäen kääretortun tapaan. Jätä mureke leivinpaperin sisään ja nosta uunipannulle. Paista suppilovahveromureketta 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia.

Poista paperi lindströmin suppilovahveromurekkeesta ja viipaloi mureke vadille. Tarjoa suppilovahveromureketta perunasoseen, makeaksi haudutetun sipulin ja kapristen kanssa.

Vinkki! Leivinpaperin sisällä kypsennetty jauhelihamureke pysyy mehevänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt