Maku

Suppilovahveromureke Lindströmin tapaan

1 h 15 min
4
0

Suppilovahveromureke Lindströmin tapaan

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 1/2 dlkorppujauhoja (ruis)
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 kplsipulia
  • 100 getikkapunajuurta (raastettuna)
  • 1 rklvoita
  • 700 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %) (tai hirven)
  • 3 kplmunaa
  • 2 rklkapriksia
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • 3/4 tlmustapippuria

Täyte

  • 15 dlsuppilovahveroita
  • 150 gpurjoa
  • 2 rklvoita
  • 1 tltimjamia
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN40 min

Pane korppujauhot turpoamaan veteen noin 10 minuutiksi.

Hienonna kuorittu sipuli. Kuullota silppu rasvassa.

Lisää korppujauhojen joukkoon sipuli, punajuuri, jauheliha, munat, kaprikset, suola, timjami ja mustapippuri. Vaivaa taikina kunnolla sekaisin, ja jätä tekeytymään kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Puhdista sienet ja hienonna kevyesti. Haihduta neste sienistä paistinpannulla.

Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo ohueksi.

Lisää sienten joukkoon rasva ja purjo. Mausta timjamilla ja anna hautua hetken aikaa.

Taputtele jauhelihataikina öljytylle leivinpaperille vedellä kostutetuin käsin. Levitä päälle sieni-purjotäyte ja murenna päälle juusto.

Kääri mureke rullalle leivinpaperia apuna käyttäen kääretortun tapaan. Jätä mureke leivinpaperin sisään ja nosta uunipannulle. Paista suppilovahveromureketta 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia.

Poista paperi lindströmin suppilovahveromurekkeesta ja viipaloi mureke vadille. Tarjoa suppilovahveromureketta perunasoseen, makeaksi haudutetun sipulin ja kapristen kanssa.

Vinkki!

Leivinpaperin sisällä kypsennetty jauhelihamureke pysyy mehevänä.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä