


Mainio makukombo
Suppilovahvero-omenapiirakka – huikean hyvä sienipiirakka saa extramakua omenasta ja sinihomejuustosta
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Maukkaan suppilovahvero-omenapiirakan jujuna ovat pohjataikinaan murustellut kuivatut suppilovahverot sekä mehevä täyte, josta ei makua puutu!
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
125 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
grahamjauhoja
1 rkl
kuivattuja suppilovahveroita jauhettuna
3 rkl
kylmää vettä
1
muna
Täyte
1 litra (noin 250 g)
suppilovahveroita
1
omena
1
pieni purjo
25 g
voita
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 pkt (200 g)
maitorahkaa
1 pkt (125 g)
sinihomejuustoa
2
munaa
Suppilovahvero-omenapiirakka – ohje:
- Yhdistä pehmeä voi, jauhot ja jauhetut sienet tehosekoittimessa. Sekoita murumaiseksi. Lisää vesi ja muna, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Esipaista piiraspohjaa 180-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
- Puhdista ja leikkaa sienet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja kuutioi omena. Leikkaa purjot renkaiksi ja huuhtele ne siivilässä.
- Sulata voi pannulla ja paista sieniä voissa 5–8 minuuttia niin, että niistä irronnut neste keittyy kasaan. Lisää purjot ja paista 5 minuuttia.
- Laita paistos kulhoon. Lisää omenat, hienoksi jauhetut fenkolinsiemenet, suola ja pippuri. Sekoita rahka, sinihomejuusto ja munat joukkoon.
- Levitä sienitäyte esipaistelulle pohjalle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 40–50 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
