Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mainio makukombo

Suppilovahvero-omenapiirakka – huikean hyvä sienipiirakka saa extramakua omenasta ja sinihomejuustosta

1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min

Maukkaan suppilovahvero-omenapiirakan jujuna ovat pohjataikinaan murustellut kuivatut suppilovahverot sekä mehevä täyte, josta ei makua puutu!

23.10.2025
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
125 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
grahamjauhoja
1 rkl
kuivattuja suppilovahveroita jauhettuna
3 rkl
kylmää vettä
1
muna
Täyte
1 litra (noin 250 g)
suppilovahveroita
1
omena
1
pieni purjo
25 g
voita
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 pkt (200 g)
maitorahkaa
1 pkt (125 g)
sinihomejuustoa
2
munaa

Suppilovahvero-omenapiirakka – ohje:

  1. Yhdistä pehmeä voi, jauhot ja jauhetut sienet tehosekoittimessa. Sekoita murumaiseksi. Lisää vesi ja muna, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Vuoraa piirasvuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
  3. Esipaista piiraspohjaa 180-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  4. Puhdista ja leikkaa sienet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja kuutioi omena. Leikkaa purjot renkaiksi ja huuhtele ne siivilässä.
  5. Sulata voi pannulla ja paista sieniä voissa 5–8 minuuttia niin, että niistä irronnut neste keittyy kasaan. Lisää purjot ja paista 5 minuuttia.
  6. Laita paistos kulhoon. Lisää omenat, hienoksi jauhetut fenkolinsiemenet, suola ja pippuri. Sekoita rahka, sinihomejuusto ja munat joukkoon.
  7. Levitä sienitäyte esipaistelulle pohjalle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 40–50 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt