Kotivinkki

Superhelppo jäätelökakku kootaan näppärästi kulhoon – pehmeän unelmaherkun voi lusikoida vaikka suoraan tarjoiluastiasta

6 h 20 min
KA
0
0

Kulhoon tehty jäätelökakku on kuin jättimäinen, keksipohjainen jäätelöannos. Valitse lisukkeiksi omia lempiherkkujasi. Sitten vain lusikat kouraan ja herkuttelemaan!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

Jäätelömassa

  • 5 dl vispikermaa
  • 2 prk (á 400 g)kondensoitua maitoa
  • ½(sitruunan mehu)

Lisäksi

  • 100 gtummia keksejä (esim. Domino)
  • 1 dlpähkinöitä
  • 200 gsuklaata
  • 1sitruunan kuori
  • 1 dlsuklaakastiketta

Tee näin

6 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN6 h

Superhelppo jäätelökakku valmistuu näin:

  1. Valmista ensin jäätelömassa. Kaada sitruunan mehu kerman joukkoon ja vaahdota kerma. Lisää kondensoitu maito ja sekoita.
  2. Murskaa keksit ja painele keksimurua kulhon pohjalle. Kaada jäätelömassa päälle ja nosta pakastimeen 4 tunniksi. Lisää esipakastamisen jälkeen jäätelömassan pinnalle keksimurua ja laita kulho takaisin pakastimeen pariksi tunniksi.
  3. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla. Murskaa paahdetut pähkinät. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja levitä suklaa sulaa leivinpaperin päälle. Jäähdytä lastuiksi pakastimessa puoli tuntia. Raasta sitruunan kuori. Koristele jäätelöherkku pähkinöillä, suklaalastuilla, sitruunan kuorella ja suklaakastikkeella.
MITÄ PIDIT?
0