Valmista itse tehdyt suolatikut näin:
Mittaa kaikki taikinan ainekset rahkaa lukuun ottamatta monitoimikoneen kulhoon. Sekoita leikkuuterällä murumaiseksi. Voit valmistaa taikinan myös käsin nyppimällä.
Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kääri taikina kelmuun ja nosta tunniksi jääkaappiin.
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi.
Voitele taikinalevy munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Leikkaa taikina terävällä veitsellä 10 cm x 0,5 cm:n kokoiksi tikuiksi. Nosta tikut leivinpaperin päälle pellille.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes tikut ovat kauniin värisiä ja rapeita.
Anna jäähtyä ritilällä. Säilytä suolatikut kannellisessa rasiassa, jotta ne säilyvät rapeina.