Suolatikut

1 h 25 min
5
0

Suolatikut

Itse tehdyt suolatikut ovat helppo herkku synttärikemuihin. Suolatikut ovat erityisen hyviä, kun niissä on päällä seesaminsiemeniä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

Taikina

  • 2 dlspelttijauhoja
  • 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 50 gvoita (kylmää)
  • 2 rklseesaminsiemeniä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlmaitorahkaa

Päälle

  • 1 kplmunaa
  • 3 rklseesaminsiemeniä

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Valmista itse tehdyt suolatikut näin:

Mittaa kaikki taikinan ainekset rahkaa lukuun ottamatta monitoimikoneen kulhoon. Sekoita leikkuuterällä murumaiseksi. Voit valmistaa taikinan myös käsin nyppimällä.

Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kääri taikina kelmuun ja nosta tunniksi jääkaappiin.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi.

Voitele taikinalevy munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Leikkaa taikina terävällä veitsellä 10 cm x 0,5 cm:n kokoiksi tikuiksi. Nosta tikut leivinpaperin päälle pellille.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes tikut ovat kauniin värisiä ja rapeita.

Anna jäähtyä ritilällä. Säilytä suolatikut kannellisessa rasiassa, jotta ne säilyvät rapeina.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä