Maku

Suolassa kieritettyä entrecôtea

1 h 40 min
0
1

Suolassa kieritettyä entrecôtea

GL
LA
MA
MU
1
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen, Saara Kähönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gnaudanlihaa (entrecôte)
  • 2 rkltuoretta rosmariinia

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kaada runsaasti karkeaa suolaa uunivuoan pohjalle. Kieritä lihapalaa suolassa, niin että sen kaikki pinnat peittyvät.
Lisää vuokaan rosmariinioksat ja pane liha niiden päälle.
Kypsytä lihaa 150 asteessa noin 1,5 tuntia. Jos käytät lämpömittaria, saat punertavaa lihaa, kun mittari näyttää 63 astetta. Läpikypsän lihan sisälämpötila on 70 astetta.
Ota kypsä liha uunista ja pidä se lämpimänä folioon käärittynä.
Tarjoa lihaa sienikastikkeen, keitettyjen kasvisten ja lohkoperunoiden kanssa.
•Jos ison lihapalan peittää karkealla suolalla ja paistaa sen uunissa, siitä tulee maultaan suolainen, mutta vain paistin pinnasta. Tarjoa liha kokonaisena ja leikkaa näyttävästi pöydässä viipaleiksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä