Suolaisen makea kylmäsavuhärkäsalaatti

40 min
4.3
0

Suolaisen makea kylmäsavuhärkäsalaatti

MU
0
4.3
Teksti Mari Moilanen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 100 ghäränlihaa (kylmäsavustettua (Tammisen Ohuen Ohut Herefors))
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 rkloliiviöljyä
  • 3 dlherneenversoja
  • 3 dlrucolaa
  • 2/3 dlcashewpähkinöitä
  • 35 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 1/2 dloliiveja (kalamata)
  • 1/4 dlbalsamiviinietikkaa (valkoista)
  • 1/4 dloliiviöljyä (sitruunainen)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 kplranskanleipäviipaletta
  • 1/4 dloliiviöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dlkapriksia (isoja, varrellisia)
  • 50 gkermajuustoa (pecorinoa)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin crostinit. Hiero jokaiseen leipäpalaan valkosipulinkynnestä makua. Leikkaa leivät noin sentin levyisiksi tikuiksi. Nosta leipäpalat uunipellille, valuta päälle oliiviöljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi. Leikkaa leipätikut halutessasi pienemmiksi paloiksi.

Levitä härkäleikkeleet tarjoilulautasen reunalle pyöreästi limittäin.

Viipaloi valkosipulit ohuiksi lastuiksi ja paista ne pannulla oliiviöljyssä rapeiksi.

Huuhdo ja kuivaa herneenversot ja rucolat. Paloittele versot muutamaan osaan tarvittaessa. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat kauniin värin. Paloittele tomaatit muutamaan osaan.

Kääntele herneenversot, rucolat, tomaatit, oliivit ja valkosipulilastut kulhossa sekaisin.

Asettele salaattiainekset kylmäsavuhärkäviipaleiden keskelle korkeahkoksi keoksi niin, että leikkeleet jäävät reunoilta näkyviin.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta kastike salaatin ja kylmäsavuhärkäleikkeleiden päälle.

Koristele kylmäsavuhärkäsalaatti kapriksilla, cashewpähkinöillä ja leipätikuilla. Höylää vielä pecorinosta lastuja ja rouhaise mustapippuria myllystä koko komeuden päälle.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä