


Feta-oliivikakku on ihanan suolainen herkku ja valmistuu vaivatta – nappaa Annin uunissa -ohje kevään kekkereitä varten
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Suolainen feta-oliivikakku on taivaallista sellaisenaan, tsatsikiin dipattuna tai salaatin seurana. Anni Paakkunaisen ohje on niin helppo, ettei tätä voi olla kokeilematta!
Reseptin ainekset
noin 10 palaa
2 dl
mietoa oliiviöljyä
3
kananmunaa
2,5 dl
piimää
1
punasipuli
100 g
(kalamata)oliiveja
200 g
fetajuustoa
65 g
aurinkokuivattuja tomaatteja
4 rkl
silputtua basilikaa
4 rkl
silputtua timjamia
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
soodaa
1 dl
erilaisia siemeniä
½ tl
sormisuolaa
Feta-oliivikakku – ohje:
- Voitele reilu litran leipävuoka. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Vispaa munat kulhossa, lisää piimä sekä öljy, sekoita.
- Hienonna sipuli ja yrtit. Pilko oliivit, feta ja tomaatit. Lisää kaikki munaseokseen varovasti käännellen.
- Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja sooda. Kääntele taikina sekaisin lisäämällä jauhot kahdessa osassa taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan. Ripottele siemenet ja sormisuola kakun päälle.
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.

Tarjoa feta-oliivikakku tsatsikin kanssa.
Vinkki!
Tässä kakussa siemeninä on käytetty auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä ja chia-siemeniä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat