4(1)
Spagettikurpitsat chorizotäytteellä – täydellinen lohturuoka, joka gratinoidaan meheväksi uunissa
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h
Spagettikurpitsa saa ruokaisan täytteen mausteisesta chorizomakkarasta. Kuorruta koko komeus cheddarjuustoraasteella, ja suussasulava lohturuoka on valmis!
Julkaistu 2.11.2018
Kotivinkki
Reseptin ainekset 6 annosta
Spagettikurpitsat
2spagettikurpitsaa
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Täyte
1iso sipuli
3valkosipulinkynttä
100 glehtikaalia
1 pktchorizomakkaraa (230 g)
1 tlktomaattimurskaa (400 g)
1 tlfenkolia jauhettuna
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
½ tlsokeria
⅓ tlchilihiutaleita
Pinnalle
1 pscheddarjuustoraastetta (150 g)

Spagettikurpitsat chorizotäytteellä valmistuvat näin:

  1. Leikkaa tukevalla veitsellä spagettikurpitsan keskelle halkaisukohtaan pieniä viiltoja. Nosta kurpitsat yksitellen mikroon ja kypsennä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa kurpitsa halki viiltojen kohdalta.
  2. Laita puolikkaat pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta alaspäin. Kypsennä kurpitsoja koosta riippuen 35–45 minuuttia.
  3. Poista kurpitsoista rihmat ja siemenet. Irrota kurpitsaliha reunoilta keskustaa kohti haarukalla riipien. Mausta kurpitsaliha suolalla ja pippurilla.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo lehtikaali ja poista kovat keskiruodit. Leikkaa lehdet pieneksi silpuksi.
  5. Leikkaa makkarat ohuiksi viipaleiksi. Ruskista makkaraviipaleet pannulla omassa rasvassaan. Nosta lautaselle.
  6. Kuullota sipulit pannulla makkaroista irronneessa rasvassa. Lisää lehtikaalit ja jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia.
  7. Lisää tomaattimurska ja mausteet pannulle ja anna hautua kannen alla viitisen minuuttia. Lisää makkarat joukkoon.
  8. Lusikoi kastike kurpitsoille. Ripottele juustoraaste pinnalle. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kommentoi »