


Spagettikurpitsat chorizotäytteellä – täydellinen lohturuoka, joka gratinoidaan meheväksi uunissa
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Spagettikurpitsa saa ruokaisan täytteen mausteisesta chorizomakkarasta. Kuorruta koko komeus cheddarjuustoraasteella, ja suussasulava lohturuoka on valmis!
Reseptin ainekset
6 annosta
Spagettikurpitsat
2
spagettikurpitsaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Täyte
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
100 g
lehtikaalia
1 pkt
chorizomakkaraa (230 g)
1 tlk
tomaattimurskaa (400 g)
1 tl
fenkolia jauhettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
sokeria
⅓ tl
chilihiutaleita
Pinnalle
1 ps
cheddarjuustoraastetta (150 g)
Spagettikurpitsat chorizotäytteellä valmistuvat näin:
- Leikkaa tukevalla veitsellä spagettikurpitsan keskelle halkaisukohtaan pieniä viiltoja. Nosta kurpitsat yksitellen mikroon ja kypsennä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa kurpitsa halki viiltojen kohdalta.
- Laita puolikkaat pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta alaspäin. Kypsennä kurpitsoja koosta riippuen 35–45 minuuttia.
- Poista kurpitsoista rihmat ja siemenet. Irrota kurpitsaliha reunoilta keskustaa kohti haarukalla riipien. Mausta kurpitsaliha suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo lehtikaali ja poista kovat keskiruodit. Leikkaa lehdet pieneksi silpuksi.
- Leikkaa makkarat ohuiksi viipaleiksi. Ruskista makkaraviipaleet pannulla omassa rasvassaan. Nosta lautaselle.
- Kuullota sipulit pannulla makkaroista irronneessa rasvassa. Lisää lehtikaalit ja jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia.
- Lisää tomaattimurska ja mausteet pannulle ja anna hautua kannen alla viitisen minuuttia. Lisää makkarat joukkoon.
- Lusikoi kastike kurpitsoille. Ripottele juustoraaste pinnalle. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat