Spagettikurpitsat chorizotäytteellä – täydellinen lohturuoka, joka gratinoidaan meheväksi uunissa
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h
Spagettikurpitsa saa ruokaisan täytteen mausteisesta chorizomakkarasta. Kuorruta koko komeus cheddarjuustoraasteella, ja suussasulava lohturuoka on valmis!

Reseptin ainekset 6 annosta
Spagettikurpitsat
2spagettikurpitsaa
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Täyte
1iso sipuli
3valkosipulinkynttä
100 glehtikaalia
1 pktchorizomakkaraa (230 g)
1 tlktomaattimurskaa (400 g)
1 tlfenkolia jauhettuna
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
½ tlsokeria
⅓ tlchilihiutaleita
Pinnalle
1 pscheddarjuustoraastetta (150 g)
Spagettikurpitsat chorizotäytteellä valmistuvat näin:
- Leikkaa tukevalla veitsellä spagettikurpitsan keskelle halkaisukohtaan pieniä viiltoja. Nosta kurpitsat yksitellen mikroon ja kypsennä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa kurpitsa halki viiltojen kohdalta.
- Laita puolikkaat pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta alaspäin. Kypsennä kurpitsoja koosta riippuen 35–45 minuuttia.
- Poista kurpitsoista rihmat ja siemenet. Irrota kurpitsaliha reunoilta keskustaa kohti haarukalla riipien. Mausta kurpitsaliha suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo lehtikaali ja poista kovat keskiruodit. Leikkaa lehdet pieneksi silpuksi.
- Leikkaa makkarat ohuiksi viipaleiksi. Ruskista makkaraviipaleet pannulla omassa rasvassaan. Nosta lautaselle.
- Kuullota sipulit pannulla makkaroista irronneessa rasvassa. Lisää lehtikaalit ja jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia.
- Lisää tomaattimurska ja mausteet pannulle ja anna hautua kannen alla viitisen minuuttia. Lisää makkarat joukkoon.
- Lusikoi kastike kurpitsoille. Ripottele juustoraaste pinnalle. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.