


Soseutettu lehtikaalikeitto
20 min
Ota mukaan retkelle terveellinen ja herkullinen, talven tuiskussa lämmittävä lehtikaalikeitto. Se säilyy lämpimänä termoksessa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
500 g
tuoretta lehtikaalia tai pinaattia (tai 300 g pakastepinaattia)
1 rkl
öljyä
9 dl
vettä
2
kana- tai kasvisliemikuutiota
1 dl
kuohukermaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus jauhettua muskottia
Lisäksi
2
kananmunaa kovaksi keitettynä
1. Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele tuore lehtikaali tai pinaatti, leikkaa silpuksi. Kuullota sipulit kattilassa öljyssä, älä ruskista. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää lehtikaali tai pinaatti (pakastepinaatti jäisenä) ja anna kiehua muutama minuutti.
3. Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Tarjoa keitettyjen kananmunien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat