Kotivinkki

Soseutettu lehtikaalikeitto

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Ota mukaan retkelle terveellinen ja herkullinen, talven tuiskussa lämmittävä lehtikaalikeitto. Se säilyy lämpimänä termoksessa.
0
0
Teksti Anna Wendt
Kuvat Lisa Björner/Idecor Images


Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 500 gtuoretta lehtikaalia tai pinaattia (tai 300 g pakastepinaattia)
  • 1 rklöljyä
  • 9 dlvettä
  • 2kana- tai kasvisliemikuutiota
  • 1 dlkuohukermaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria rouhittuna
  • ripaus jauhettua muskottia

Lisäksi

  • 2kananmunaa kovaksi keitettynä
Tulosta

1. Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele tuore lehtikaali tai pinaatti, leikkaa silpuksi. Kuullota sipulit kattilassa öljyssä, älä ruskista. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.

2. Lisää lehtikaali tai pinaatti (pakastepinaatti jäisenä) ja anna kiehua muutama minuutti.

3. Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Tarjoa keitettyjen kananmunien kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »