Maku

Sorsafileet ja grand marnier -kastike

4 h
3.5
1

Sorsafileet ja grand marnier -kastike

MU
1
3.5
Teksti Joakim Ignatius
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplsorsaa
  • 300 gkeittojuuressekoitusta (pakaste)
  • 2 rklvoita
  • 10 dllihalientä
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 3 rklmustapippuria (kokonaisia)
  • 3 rklmustaherukkahyytelöä
  • 1 dlkuohukermaa
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1 dllikööriä (Grand Manier)

Tee näin

4 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN3 h

Kyni suolistetut, riiputetut sorsat (noin kilon painoiset). Poista pää, siivet, kaularanka, rintafileet ja koivet. Polta sulkatupet. Tai osta ja sulata patavalmiit tarhasorsat.

Kuumenna 1 rkl rasvaa ja ruskista juurekset kuumassa valurautapadassa huolellisesti. Nosta juurekset hetkeksi padasta pois.

Ruskista sorsien raadot (kaikki luut ja kaularanka) sekä koivet valurautapadassa lopussa rasvassa. Säästä rintafileet.

Kaada lihaliemi pataan. Lisää vettä niin, että sorsat juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta neste ja kuori vaahto pinnalta.

Lisää laakerinlehti ja pippurit. Halutessasi lisää pataan sorsien sydämet, kivipiirat ja maksat. Lisää myös ruskistetut juurekset. Nosta kansi päälle ja
hauduta hiljakseen noin 2 1/2 tuntia. Voit antaa padan porista miedolla lämmöllä vaikka yön yli, jos aikaa riittää.

Siivilöi liemi kasariin ja kuori irronnut rasva huolellisesti pois. Ota koivet ja sisälmykset talteen. Keitä lientä kokoon niin, että jäljellä on noin 3 dl nestettä.

Lisää kuumaan liemeen hyytelö ja kerma. Keitä vielä noin 20 minuuttia ja suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla sopivaan paksuuteen. Saat kastikkeesta tasaisen ja kiiltävän, kun soseutat sitä hieman sauvasekoittimella. Lisää grand manier -kastikkeeseen likööri.

Paista sorsien rintafileet kuumalla pannulla noin 5 min/puoli. Paista nahkapuoli ensin niin, että nahasta tulee rapeaa. Anna fileiden vetäytyä foliossa hetken ennen tarjoilua.

Tarjoa sorsan rintafileet grand manier -kastikkeen, haudutetun punakaalin ja keitettyjen perunoiden kanssa. Koristele lautanen appelsiiniviipaleella.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä