4,5(4)
Joko tunnet maailmalta tutut soossinuudelit? Currytahnalla maustettu annos on hävikkiruokaa parhaimmillaan
Maidoton
30 min
Maailmalta tutut saucy noodles eli soossinuudelit valmistetaan currytahnalla maustetusta kookoskastikkeesta, kanasta ja kasviksista. Vaihtele kasviksia satokauden mukaan ja hyödynnä myös jääkaapin perukoille unohtuneet nuupahtaneet yksilöt.
8.10.2020
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (300 g)maustamattomia broilerinsuikaleita
1punasipuli
2valkosipulinkynttä
1 (400 g)parsakaali
½ (400 g)myskikurpitsa
2 rklrypsiöljyä
1 rklinkivääriä raastettuna
2-3 tlpunaista thai-currytahnaa
1 tlk (400 ml)kookosmaitoa
2 dlvettä
220 gramen- tai riisinuudeleita
1 rklkalakastiketta tai soijakastiketta
2 tlhunajaa
1limen mehu
½ rkukorianteria

Soossinuudelit valmistetaan näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Irrota parsakaalinkukinnot ja halkaise suurimmat. Poista kurpitsanpuolikkaasta siemenet lusikalla, kuori ja kuutioi kurpitsa.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista. Lisää inkivääri ja currytahna ja jatka hetki paistamista.
  3. Kaada kattilaan kookosmaito ja vesi. Kuumenna. Lisää kasvikset ja hauduta noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
  4. Kypsennä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Mausta kastike lopuksi kala- tai soijakastikkeella, hunajalla, limemehulla ja hienonnetulla korianterilla.
  6. Jaa nuudelit kulhoihin ja kauho päälle kastiketta.

Vinkki!

Kun käytät riisinuudeleita, saat ruoasta gluteenittoman ja munattoman. Säätele tulisuutta currytahnan määrällä. Miedompaan kastikkeeseen riittää yksi teelusikallinen.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo