Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joko tunnet maailmalta tutut soossinuudelit? Currytahnalla maustettu annos on hävikkiruokaa parhaimmillaan

30 min

Maailmalta tutut saucy noodles eli soossinuudelit valmistetaan currytahnalla maustetusta kookoskastikkeesta, kanasta ja kasviksista. Vaihtele kasviksia satokauden mukaan ja hyödynnä myös jääkaapin perukoille unohtuneet nuupahtaneet yksilöt.

8.10.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (300 g)
maustamattomia broilerinsuikaleita
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1 (400 g)
parsakaali
½ (400 g)
myskikurpitsa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
inkivääriä raastettuna
2-3 tl
punaista thai-currytahnaa
1 tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2 dl
vettä
220 g
ramen- tai riisinuudeleita
1 rkl
kalakastiketta tai soijakastiketta
2 tl
hunajaa
1
limen mehu
½ rku
korianteria

Soossinuudelit valmistetaan näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Irrota parsakaalinkukinnot ja halkaise suurimmat. Poista kurpitsanpuolikkaasta siemenet lusikalla, kuori ja kuutioi kurpitsa.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista. Lisää inkivääri ja currytahna ja jatka hetki paistamista.
  3. Kaada kattilaan kookosmaito ja vesi. Kuumenna. Lisää kasvikset ja hauduta noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät.
  4. Kypsennä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Mausta kastike lopuksi kala- tai soijakastikkeella, hunajalla, limemehulla ja hienonnetulla korianterilla.
  6. Jaa nuudelit kulhoihin ja kauho päälle kastiketta.

Vinkki!

Kun käytät riisinuudeleita, saat ruoasta gluteenittoman ja munattoman. Säätele tulisuutta currytahnan määrällä. Miedompaan kastikkeeseen riittää yksi teelusikallinen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt