Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Soodaleipä eli pannuleipä

50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min

Irlantilaisessa perinneleivonnaisessa on makeita marjasattumia. Soodaleipää ei kohoteta laisinkaan. Pannuleipä säilyy pari päivää, mutta on herkullisimmillaan leivontapäivänä.

15.5.2015
Reseptin ainekset
1–2 kpl
5 dl
sämpyläjauhoja
¾ dl
pähkinärouhetta
¾ dl
kuivattuja karpaloita tai mustikoita
1 tl
suolaa
1 tl
soodaa
3 ½ dl
piimää

Ohjeella syntyy yksi iso tai kaksi pientä leipää 

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää piimä ja sekoita nopeasti.

3. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 26 sentin kokoiseen valurautapannuun tai muuhun uuninkestävään vuokaan. Muotoile leivästä pallo ja nosta se leivinpaperin päälle pannulle. Tee leivän pintaan veitsellä ristiviilto. Voit myös jakaa taikinan kahteen osaan ja paistaa leivät halkaisijaltaan noin 18 sentin kokoisissa pannuissa.

4. Paista soodaleipää uunin alaritilätasolla 30–40 minuuttia tai kunnes leipä on kohonnut ja kauniisti ruskistunut. Nosta soodaleipä pannulta leivinpaperia apuna käyttäen. Anna pannuleivän jäähtyä leivinpaperin päällä.

5. Irlannissa soodaleipä murretaan viiltoja myöten neljään osaan, jotka sitten viipaloidaan. Pannuleipä säilyy pari päivää, mutta on herkullisimmillaan leivontapäivänä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt