Maku

Sokerimassakakku

2 h 45 min
4.1
3

Sokerimassakakku

Sokerimassakakku onnistuu varmasti tällä vaiheittaisella ohjeella! Sokerimassalla päällystetty kakku on sileä ja täydellinen pohja näyttäville koristeluille. Kuorrutteen alle levitetty ohut voikreemikerros estää kosteuden siirtymisen kuorrutteeseen ja kakku pysyykin näyttävänä jopa useita päiviä. Tämä kakku hurmaa juhlassa kuin juhlassa!
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Kakkupohja

  • 6 kplmunaa (luomu, m-koko)
  • 2 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 100 gvoita

Kostutus

  • 3 dlkevytmaitoa

Vadelmatäyte

  • 400 gvadelmia (kotimaisia)
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)

Voikreemi

  • 300 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 3 dltomusokeria
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • 2 rklkevytmaitoa

Kuorrutus

  • 750-1000 gsokerimassaa

Lisäksi

  • tippa pinkkiä pastaväriä kuorrutteeseen halutessasi, koristeluun sokerimassakukkia, sokerikuorrutetta tuubista kukkien kiinnittämiseen

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Ota pohjan ainekset huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele Ø noin 22 cm:n kokoinen kakkuvuoka. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperipala. Korppujauhota vuoan reunat.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi. Lisää jauhot muna-sokerivaahtoon siivilän läpi varovasti nuolijalla käännellen. Kääntele voi varovasti joukkoon.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa kakkupohja ritilälle jäähtymään.

Soseuta vadelmat kevyesti haarukalla. Sekoita rahka ja sokerit vadelmasoseen joukkoon. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja kääntele vaahto vadelmaseoksen varovasti.

Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Aseta yksi kakkulevyistä tarjoilulautaselle. Säästä tasapintainen, paiston aikana vuoan pohjaa vasten ollut kerros päällimmäiseksi levyksi, koska tasainen pinta on helpompi koristella.

Kostuta alin kakkukerros maidolla ja levitä sen päälle kolmasosa täytteestä tasaiseksi kerrokseksi. Kokoa loput kerrokset samoin. Siirrä kakku jääkaappiin kuorrutteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa kaikki kreemin ainekset kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Jos kreemi tuntuu jämäkältä, voit lämmittää sitä varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan. Kreemin tulee olla koostumukseltaan todella pehmeää ja helposti levittyvää.

Kuorruta kakkupohja tasaisesti kreemillä palettiveistä tai muuta suorareunaista veistä apuna käyttäen. Pinnasta on helpompi saada aivan tasainen, kun levität ensin yhden ohuen kerroksen kreemiä ja jäähdytät kakkua hetken pakastimessa. Lisää sitten toinen tasainen kerros kreemiä. Siirrä kakku hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen, jotta kreemi jähmettyy.

Värjää sokerimassa halutessasi pastavärillä vaaleanpunaiseksi. Vaivaa ja kääntele massaa niin kauan, kunnes väri on tasainen.

Kauli ja levitä sokerimassalevy kakun päälle ja koristele kakku. (Katso vaihekuvat.)

Vinkki!

Valkoisen sokerimassan värjäämiseen kannattaa käyttää geelimäisiä pastavärejä, jotka eivät lisää nestettä. Pastavärit sisältävät paljon pigmenttiä, joten lisää väriä pikkuhiljaa, kunnes sävy on sopiva. Saat kauniin vaaleanpunaisen sävyn, kun lisäät joukkoon aavistuksen beigeä pastaväriä. Vaivaa ja kääntele massaa niin kauan, että väri on tasainen.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä