Maku

Skottilainen viskikakku

24 h 40 min
4.7
5

Skottilainen viskikakku

Teksti Hanna Partanen
Kuvat Juha Juntto, Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

  • 200 gtummaa suklaata
  • 175 gmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 2 dlkahvijuomaa
  • 1 dlviskiä

Tee näin

24 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN24 h

Sulata suklaa vesihauteessa.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää sulatettu suklaa rasvaseoksen joukkoon. Lisää kahvi ja jauhoseos vuorotellen taikinaan.
Paista 175 asteeessa noin 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja siirrä kakku takaisin vuokaan.
Kostuta skottilainen kakku viskillä ja anna maustua 1–2 vuorokautta jääkaapissa. Skottilainen viskikakku säilyy mehevänä useita päiviä.
•Lisää halutessasi kakkutaikinaan rusinoita ja kuorruta se tomusokeri-vesisekoituksella.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä