Maku

Sitruunaruoholla höystetty currykana (Cari ga xoa lan)

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
GL
LA
MA
MU
0
0
Kuvat Petri Mulari, Riikka Kantinkoski


Ainekset (6 annosta)

  • 2 rklmaapähkinäöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 3 kplsalottisipulia (hienonnettuna)
  • 3 kplsitruunaruohoa (paloina)
  • 2 rklkalakastiketta (vietnamilaista)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsokeria (palmu)
  • 1 tlcurrytahnaa
  • 2 kpltuoretta chiliä (vihreää, hienonnettuna)
  • 750 gmaustamattomia broilerinsuikaleita
  • 3 rklkanalientä
  • 1 1/4 dlkookosmaitoa

Koristeluun

  • 1 dlmaapähkinöitä (paahdettuna)
  • 1 dltuoretta korianteria
Tulosta

Kuumenna öljy wokkipannussa. Lisää pannuun silputut sipulit ja paista niitä pikaisesti vain minuutin ajan. Lisää joukkoon sitruunaruohopalat, kalakastike, pippuri, sokeri, currytahna, chilisilppu ja kanasuikaleet. Pikapaista niitä 3–4 minuuttia. Kaada pannuun kanaliemi ja kookosmaito. Sekoita hyvin ja hauduta currya hiljalleen noin 6 minuuttia, kunnes kana on kypsää. Laita valmis ruoka tarjoiluastiaan ja koristele ruoka paahdetuilla pähkinöillä ja silputulla korianterilla.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »