Maku

Sitruunaruoholla höystetty currykana (Cari ga xoa lan)

20 min
GL
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Petri Mulari, Riikka Kantinkoski

Ainekset (6 annosta)

  • 2 rklmaapähkinäöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 3 kplsalottisipulia (hienonnettuna)
  • 3 kplsitruunaruohoa (paloina)
  • 2 rklkalakastiketta (vietnamilaista)
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsokeria (palmu)
  • 1 tlcurrytahnaa
  • 2 kpltuoretta chiliä (vihreää, hienonnettuna)
  • 750 gmaustamattomia broilerinsuikaleita
  • 3 rklkanalientä
  • 1 1/4 dlkookosmaitoa

Koristeluun

  • 1 dlmaapähkinöitä (paahdettuna)
  • 1 dltuoretta korianteria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuumenna öljy wokkipannussa. Lisää pannuun silputut sipulit ja paista niitä pikaisesti vain minuutin ajan. Lisää joukkoon sitruunaruohopalat, kalakastike, pippuri, sokeri, currytahna, chilisilppu ja kanasuikaleet. Pikapaista niitä 3–4 minuuttia. Kaada pannuun kanaliemi ja kookosmaito. Sekoita hyvin ja hauduta currya hiljalleen noin 6 minuuttia, kunnes kana on kypsää. Laita valmis ruoka tarjoiluastiaan ja koristele ruoka paahdetuilla pähkinöillä ja silputulla korianterilla.

MITÄ PIDIT?
0