Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Suut sippurassa

Sitruunapikkuleivät – sitruunakreemillä täytetyt pikkuleivät ovat kuin minileivoksia

40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min

Pursotetut pikkuleivät täytetään sitruunakreemillä ja viimeistellään tomusokerilla. Voit leipoa pohjat hyvissä ajoin valmiiksi pakastimeen ja vain täyttää juhlapäivänä.

27.6.2025
Reseptin ainekset
25 kpl
250 g
voita (huoneenlämpöisenä)
2½ dl
tomusokeria
1
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
5 dl
erikoisvehnäjauhoja
3 rkl
maitoa
Täyte
3 dl
sitruunakreemiä tai lemon curdia
Viimeistely
tomusokeria

Sitruunapikkuleivät – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Pese ja raasta sitruunan kuori. Lisää sitruunankuori, vehnäjauhot ja maito voi-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lusikoi taikina tähtityllalla varustettuun vahvaan pursotinpussiin. Pursota taikinasta 5–6 cm pitkiä, tasakokoisia pikkuleipiä kahdelle leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 9–10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  5. Jaa sitruunakreemi puolelle pikkuleivistä joko pikkulusikalla tai pursottaen. Paina toinen pikkuleipä kiinni kreemiin kanneksi. Anna vetäytyä noin 1 tunti ennen tarjoamista.
  6. Viimeistele pikkuleivät tomusokerilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt