


Suut sippurassa
Sitruunapikkuleivät – sitruunakreemillä täytetyt pikkuleivät ovat kuin minileivoksia
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Pursotetut pikkuleivät täytetään sitruunakreemillä ja viimeistellään tomusokerilla. Voit leipoa pohjat hyvissä ajoin valmiiksi pakastimeen ja vain täyttää juhlapäivänä.
Reseptin ainekset
25 kpl
250 g
voita (huoneenlämpöisenä)
2½ dl
tomusokeria
1
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
5 dl
erikoisvehnäjauhoja
3 rkl
maitoa
Täyte
3 dl
sitruunakreemiä tai lemon curdia
Viimeistely
tomusokeria
Sitruunapikkuleivät – ohje:
- Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Pese ja raasta sitruunan kuori. Lisää sitruunankuori, vehnäjauhot ja maito voi-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi taikina tähtityllalla varustettuun vahvaan pursotinpussiin. Pursota taikinasta 5–6 cm pitkiä, tasakokoisia pikkuleipiä kahdelle leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 9–10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
- Jaa sitruunakreemi puolelle pikkuleivistä joko pikkulusikalla tai pursottaen. Paina toinen pikkuleipä kiinni kreemiin kanneksi. Anna vetäytyä noin 1 tunti ennen tarjoamista.
- Viimeistele pikkuleivät tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat