Sitruunapasta – tämä resepti todistaa, että yksinkertaiset asiat ovat parhaita!

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Sitruunapasta valmistuu nopeasti vain muutamasta raaka-aineesta. Yksinkertaisen ylellinen ja raikas pasta maistuu niin arkena kuin viikonloppunakin. Nappaa ihana resepti!
KA
4
0
Julkaistu 19.9.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 300 gtagliatelle-nauhapastaa
  • 1 luomusitruuna
  • 1 kevätsipulinvarsi
  • 25 g parmesaanijuustoa
  • 25 g voita
  • 2 dl ruokakermaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl timjamia hienonnettuna
Tulosta

Sitruunapasta – ohje:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  2. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Hienonna kevätsipuli.
  3. Kuumenna voi pannulla, lisää sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä kevätsipulit. Kuullota hetki. Lisää sitruunanmehu ja kerma. Kuumenna hetki.
  4. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon.
  5. Raasta reilusti parmesaania annosten päälle ennen sitruunapastan tarjoilua ja viimeistele timjamilla.
Kommentoi »