Maku

Sitruunapasta

20 min
0
2

Sitruunapasta

Nopea ja ylellinen pasta arkeen sekä juhlaan.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 100 gsitruunapastaa (suosittelen Pici-pastaa)
  • 0,5-1 rklsilputtua valkosipulia (maun mukaan)
  • 5 kplkirsikkatomaatteja
  • 4 rkloliiviöljyä (paistamiseen 1-2 rkl, loput maustamiseen)
  • 2 rklauringonkukansiemeniä
  • 0,5 dlparmesanjuustoa raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 0,5 dltuoreita yrttejä silputtuna

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Aloita laittamalla pastan suolattu keitinvesi kiehumaan. 

Lisää pasta ja keitän pakkauksen ohjeen mukaisesti al denteksi. Itselläni on tapana maistaa pastaa ennen kuin aika on täyttynyt, usein se on tarpeeksi kypsää jo hieman ennen pakkauksen ohjetta. 

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää pannulle oliiviöljy, kirsikkatomaatit ja silputtu valkosipuli. 

Anna paahtua pannulla kunnes valkosipuli on pehmentynyt (mutta ei ruskistunut) ja tomaatit ovat paahtuneet.

Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää oliiviöljy-tomaatti-valkosipuliseos. 

Paahda vielä nopeasti pannulla auringonkukansiemenet (ei rasvaa). 

Lisää auringonkukansiemenet pastan joukkoon. 

Sekoita.

Mausta parmesanjuustoraasteella sekä mustapippurilla, itse tykkään lisätä tässä vaiheessa hieman lisää oliiviöljyä pastan joukkoon. 

Koristele tuoreilla yrteillä.

Tarjoile välittömästi. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä