Sitruunapasta – tämä resepti todistaa, että yksinkertaiset asiat ovat parhaita!
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Sitruunapasta valmistuu nopeasti vain muutamasta raaka-aineesta. Yksinkertaisen ylellinen ja raikas pasta maistuu niin arkena kuin viikonloppunakin. Nappaa ihana resepti!
KA
4
Kuvat
Julkaistu 19.9.2022

Sitruunapasta – tämä resepti todistaa, että yksinkertaiset asiat ovat parhaita!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 300 gtagliatelle-nauhapastaa
- 1 luomusitruuna
- 1 kevätsipulinvarsi
- 25 g parmesaanijuustoa
- 25 g voita
- 2 dl ruokakermaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl timjamia hienonnettuna
Sitruunapasta – ohje:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Hienonna kevätsipuli.
- Kuumenna voi pannulla, lisää sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä kevätsipulit. Kuullota hetki. Lisää sitruunanmehu ja kerma. Kuumenna hetki.
- Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon.
- Raasta reilusti parmesaania annosten päälle ennen sitruunapastan tarjoilua ja viimeistele timjamilla.

Sitruunainen lohipasta – runsas mutta raikas arkiruoka, jota tekee mieli yhä uudelleen!
Kotivinkki

Parsakaali-sitruunapasta
Maku

Helppo sitruunapasta
Maku

Yrttinen sitruunapasta
Maku

Sitruunainen lehtikaalipasta
Maku

Sitruunainen hernepasta
Maku

Tatti-sitruunarisotto
Maku

Appelsiinirisotto – täyteläisen maun salaisuus löytyy sahramista ja appelsiinin mehusta
Kotivinkki