


Sitruunapalat
Sitruunapalat valmistuvat helposti mokkapalojen perusohjetta muokaten.
Kuutioi voi ja sulata mikrossa. Anna voin jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita jauhot jaleivinjauhe hyvin keskenään.
Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita. Lisää sulatettu voi, maito ja raastettu sitruunan kuori. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina reunalliseen leivinpaperilla peitettylle pellille. Levitä taikina tasaisesti pellille. Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
Valmista kuorrute sulattamalla voi. Sekoita hyvin keskenään sulatettu voi, tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä kuorrute lastalla pohjan päälle. Ripottele koristerakeet heti pinnalle ennen kuin kuorrute ehtii kovettua. Anna kuorrutteen kovettua.
Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita tarjolle.