Maku

Sitruunapalat

50 min
3.4
2

Sitruunapalat

Sitruunapalat valmistuvat helposti mokkapalojen perusohjetta muokaten.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

  • 200 gvoita
  • 3 kplkananmunia
  • 2½ dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 kplsitruunan kuori raastettuna (luomu)
  • 1½ dlmaitoa

Kuorrutus

  • 300 gtomusokeria
  • 25 gvoita
  • 4 rklsitruuna mehua

Koristeluun

  • lumihiutale koristerakeita
  • sinisiä ja hopeisia koristerakeita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuutioi voi ja sulata mikrossa. Anna voin jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita jauhot jaleivinjauhe hyvin keskenään.

Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita. Lisää sulatettu voi, maito ja raastettu sitruunan kuori. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina reunalliseen leivinpaperilla peitettylle pellille. Levitä taikina tasaisesti pellille. Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin.

Valmista kuorrute sulattamalla voi. Sekoita hyvin keskenään sulatettu voi, tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä kuorrute lastalla pohjan päälle. Ripottele koristerakeet heti pinnalle ennen kuin kuorrute ehtii kovettua. Anna kuorrutteen kovettua.

Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja laita tarjolle.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä