4,1(32)
Sitruunaiset vadelma-valkosuklaamuffinit
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Mehevät sitruunaiset muffinit kätkevät sisälleen reilusti loppukesän vadelmia ja valkosuklaata - kolmen maun täydellinen yhdistelmä!
Julkaistu 18.8.2016
Maku
Reseptin ainekset 16 kpl
175 gvoita
2 dlmaitoa
2 kplmunaa
4 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlsitruunan raastettua kuorta
2 dlsokeria
200 gvalkosuklaata
3 dlvadelmia (jäisiä)

Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. 

Sulata voi ja anna jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, valmistele muffinipelti laittamalla koloihin paperiset vuoat.

Yhdistä yhdessä kulhossa jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Toisessa kulhossa sekoita yhteen munat, maito, jäähtynyt voisula ja sitruunan raastettu kuori.

Rouhi valkosuklaa karkeasti.

Yhdistä märät aineet kuiviin, sekoita nopeasti yhteen. Sekoituksen loppuvaiheilla (kun taikinassa on vielä jauhoviiruja) lisää valkosuklaa ja jäiset vadelmat.

Lusikoi taikina muffinivuokiin, kohoamisvaraa tällä taikinalla ei kauheasti tarvita. Paista uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes muffinit ovat pinnalta kullanruskeita.

Anna jäähtyä hetken muffinipellissä, ota sitten ritilälle jäähtymään täysin. Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviisti.

Kommentoi »