Maku

Sitruunaiset vadelma-valkosuklaamuffinit

40 min
4.5
0

Sitruunaiset vadelma-valkosuklaamuffinit

Mehevät sitruunaiset muffinit kätkevät sisälleen reilusti loppukesän vadelmia ja valkosuklaata - kolmen maun täydellinen yhdistelmä!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 175 gvoita
  • 2 dlmaitoa
  • 2 kplmunaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsitruunan raastettua kuorta
  • 2 dlsokeria
  • 200 gvalkosuklaata
  • 3 dlvadelmia (jäisiä)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. 

Sulata voi ja anna jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, valmistele muffinipelti laittamalla koloihin paperiset vuoat.

Yhdistä yhdessä kulhossa jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Toisessa kulhossa sekoita yhteen munat, maito, jäähtynyt voisula ja sitruunan raastettu kuori.

Rouhi valkosuklaa karkeasti.

Yhdistä märät aineet kuiviin, sekoita nopeasti yhteen. Sekoituksen loppuvaiheilla (kun taikinassa on vielä jauhoviiruja) lisää valkosuklaa ja jäiset vadelmat.

Lusikoi taikina muffinivuokiin, kohoamisvaraa tällä taikinalla ei kauheasti tarvita. Paista uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes muffinit ovat pinnalta kullanruskeita.

Anna jäähtyä hetken muffinipellissä, ota sitten ritilälle jäähtymään täysin. Säilytä huoneenlämmössä ilmatiiviisti.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä