Sitruunainen uunisiika

40 min
4
2

Sitruunainen uunisiika

GL
LA
MA
MU
2
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gsiikaa (perattua)
  • 150 gpurjoa
  • 1 kplsitruunaa
  • 50 gtuoretta tilliä
  • 1 tlmerisuolaa (hienoa)
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhdo perattu siika nopeasti kylmällä vedellä. Kuivaa se talouspaperilla. Nosta kala leivinpaperin päälle uunipannulle.

Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Pese sitruuna ja leikkaa se kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Pätki tilli, mutta säästä muutama oksa koristeeksi. Ripottele kalan sisälle suolaa ja mustapippuria (suolaa saa olla reilusti, jotta makua imeytyy riittävästi kalaan). Levitä täytteeksi sitruunaviipaleita, purjot ja tillinoksat. Paina kala kiinni. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa sitruunaisen uunisiian lisäksi keitettyjä perunoita ja kermaviilikastiketta. Voit valmistaa yhden ison kalan sijaan myös kaksi pienempää uunisiikaa. Kypsennysaika on tällöin noin 20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä