Uunisiika – sitruunan syleilemä kalaruoka valmistuu uskomattoman helposti
40 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
30 minUunisiika valmistuu muutamasta raaka-aineesta uskomattoman helposti. Kokeile ja ihastut!
GL
LA
MA
MU
4
Kuvat
Julkaistu 10.4.2013

Uunisiika – sitruunan syleilemä kalaruoka valmistuu uskomattoman helposti
Reseptin ainekset (4 annosta)
Uunisiika
- 800 gsiikaa (perattua)
- 150 gpurjoa
- 1 kplsitruunaa
- 50 gtuoretta tilliä
- 1 tlmerisuolaa (hienoa)
- 1/2 tlmustapippuria
Uunisiika valmistuu näin helposti:
- Huuhdo perattu siika nopeasti kylmällä vedellä. Kuivaa se talouspaperilla. Nosta kala leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Pese sitruuna ja leikkaa se kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Pätki tilli, mutta säästä muutama oksa koristeeksi.
- Ripottele kalan sisälle suolaa ja mustapippuria (suolaa saa olla reilusti, jotta makua imeytyy riittävästi kalaan).
- Levitä täytteeksi sitruunaviipaleita, purjot ja tillinoksat. Paina kala kiinni.
- Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
- Tarjoa uunisiika keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Vinkki!
Voit valmistaa yhden ison kalan sijaan myös kaksi pienempää uunisiikaa. Kypsennysaika on tällöin noin 20 minuuttia.

Graavisiika – helppo ja hyvä kalaherkku kruunataan täydelliseksi roseepippurilla
Maku

Chiligraavattu siika
Maku

Siika uunissa – elämäsi mehevin uunikala valmistuu helposti
Kotivinkki

Hasselbackan uunilohi – rakastettu arkiruoka, jonka saat kymmenessä minuutissa uuniin
Maku

Sitruunalohi kuuluu uunilohien aateliin
Maku

Uunilohi pestolla
Maku

Rapea uunilohi
Maku

Peltikiusaus lohesta – paljon paahtunutta paistopintaa, rutkasti enemmän makua
Maku