Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uunisiika – sitruunan syleilemä kalaruoka valmistuu uskomattoman helposti

40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min

Uunisiika valmistuu muutamasta raaka-aineesta uskomattoman helposti. Kokeile ja ihastut!

10.4.2013
Reseptin ainekset
4 annosta
Uunisiika
800 g
siikaa (perattua)
150 g
purjoa
1
sitruuna
50 g
tuoretta tilliä
1 tl
merisuolaa (hienoa)
1/2 tl
mustapippuria

Uunisiika – ohje:

  1. Huuhdo perattu siika nopeasti kylmällä vedellä. Kuivaa se talouspaperilla. Nosta kala leivinpaperin päälle uunipannulle.
  2. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Pese sitruuna ja leikkaa se kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Pätki tilli, mutta säästä muutama oksa koristeeksi.
  3. Ripottele kalan sisälle suolaa ja mustapippuria (suolaa saa olla reilusti, jotta makua imeytyy riittävästi kalaan).
  4. Levitä täytteeksi sitruunaviipaleita, purjot ja tillinoksat. Paina kala kiinni.
  5. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
  6. Tarjoa uunisiika keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Vinkki!

Voit valmistaa yhden ison kalan sijaan myös kaksi pienempää uunisiikaa. Kypsennysaika on tällöin noin 20 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt