


Sitruunainen tillisilli – raikas kalaruoka kesän ruokapöytään
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Sitruunainen tillisilli valmistuu kaupan valmiista sillisäilykkeistä, joita on helppo tuunata ja jatkaa isommallekin porukalle. Tuunaa kaupan silli omenalla ja keitetyllä kananmunalla. Kastike raikastaa kokonaisuuden!
Reseptin ainekset
8 annosta
1 tlk (à 250 g)
sipuli- tai tillisilliä (esimerkiksi Pirkka)
1
omena
3
munaa keitettynä
1/2 prk (à 200 g)
kermaviiliä
1/2 dl
majoneesia
1–2 dl
tilliä hienonnettuna
1/2 dl
sitruunamehua
Sitruunainen tillisilli – ohje:
- Valuta sillit. Leikkaa kalapalat pienehköiksi kuutioiksi.
- Pese ja lohko omena. Poista lohkoista siemenkota ja kuutioi hedelmäliha.
- Kuori ja hienonna munat. Sekoita kaikki silli-, omena- ja munapalat keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään kermaviili, majoneesi, tilli ja sitruunanmehu. Yhdistä silliseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Nosta silli jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
- Koristele tillillä ja sitruunalla.
- Tarjoa sitruunainen tillisilli saaristolaisleivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat