Maku

Sitruunainen tillisilli – raikas kalaruoka kesän ruokapöytään

2 h 30 min
GL
0
0

Sitruunainen tillisilli valmistuu kaupan valmiista sillisäilykkeistä, joita on helppo tuunata ja jatkaa isommallekin porukalle. Tuunaa kaupan silli omenalla ja keitetyllä kananmunalla. Kastike raikastaa kokonaisuuden!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Kreetta Järvenpää

Ainekset (8 annosta)

  • 1 tlk (à 250 g)sipuli- tai tillisilliä (esimerkiksi Pirkka)
  • 1omena
  • 3munaa keitettynä
  • 1/2 prk (à 200 g)kermaviiliä
  • 1/2 dlmajoneesia
  • 1–2 dltilliä hienonnettuna
  • 1/2 dlsitruunamehua

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Valuta sillit. Leikkaa kalapalat pienehköiksi kuutioiksi.

Pese ja lohko omena. Poista lohkoista siemenkota ja kuutioi hedelmäliha.

Kuori ja hienonna munat. Sekoita kaikki silli-, omena- ja munapalat keskenään.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään kermaviili, majoneesi, tilli ja sitruunanmehu. Yhdistä silliseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Nosta silli jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.

Koristele tillillä ja sitruunalla.

Tarjoa sitruunainen tillisilli saaristolaisleivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
0