Maku

Sitruunainen tillisilli – raikas kalaruoka kesän ruokapöytään

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Sitruunainen tillisilli valmistuu kaupan valmiista sillisäilykkeistä, joita on helppo tuunata ja jatkaa isommallekin porukalle. Tuunaa kaupan silli omenalla ja keitetyllä kananmunalla. Kastike raikastaa kokonaisuuden!
GL
5
0
Julkaistu: 7.8.2017


Ainekset (8 annosta)

  • 1 tlk (à 250 g)sipuli- tai tillisilliä (esimerkiksi Pirkka)
  • 1omena
  • 3munaa keitettynä
  • 1/2 prk (à 200 g)kermaviiliä
  • 1/2 dlmajoneesia
  • 1–2 dltilliä hienonnettuna
  • 1/2 dlsitruunamehua
Tulosta

Valuta sillit. Leikkaa kalapalat pienehköiksi kuutioiksi.

Pese ja lohko omena. Poista lohkoista siemenkota ja kuutioi hedelmäliha.

Kuori ja hienonna munat. Sekoita kaikki silli-, omena- ja munapalat keskenään.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään kermaviili, majoneesi, tilli ja sitruunanmehu. Yhdistä silliseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Nosta silli jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.

Koristele tillillä ja sitruunalla.

Tarjoa sitruunainen tillisilli saaristolaisleivän kanssa.

Kommentoi »