4,5(42)
Sitruunainen kurpitsahillo
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
45 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 35 min
Julkaistu 20.9.2005
Maku
Reseptin ainekset
1 annosta
1000 gkurpitsaa
1/2 dlvettä
1 1/2 dlsitruunamehua
1 rkltuoretta inkivääriä (raasteena)
1/2 rklkardemummaa (jauhettua)
1 kplvaniljatankoa
500 ghillosokeria
1 rklsitruunankuoriraastetta
1 rklsitruunahappoa

Mittaa kattilaan kurpitsanpalat, vesi, sitruunamehu, inkivääri, kardemumma ja halkaistu vaniljatanko. Keitä seosta noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsanpalat ovat täysin pehmeitä.

Poista vaniljatanko ja soseuta seos. Lisää soseeseen hillosokeri ja sitruunankuoriraaste koko ajan sekoittaen. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita hilloon vielä sitruunahappo. Purkita sitruunainen kurpitsahillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.

•Voit valmistaa sitruunaisen hillon myös kesäkurpitsasta. Nauti hilloa paahtoleivän kanssa tai kokeile kakkujen ja torttujen täytteenä.

12 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.