Maku

Sitruunainen grillilohi

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Lohi valmistuu helposti myös grillissä! Tämä grillilohi saa raikasta kirpsakkuutta sitruunaviipaleista.
GL
LA
MA
MU
3.4
0
Julkaistu: 17.6.2012


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 600 glohifileetä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 kplsitruunaa (viipaloituna)
  • 1 dltuoretta basilikaa (silputtuna, esim. sitruuna- tai punaista basilikaa)

Lisäksi

  • 1/2 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • alumiinifoliota pala
Tulosta

Valmista sitruunainen lohi grillissä näin:

Voitele folio kevyesti öljyllä. Ripottele kalalle suolaa ja pippuria.

Nosta filee foliolle nahkapuoli ylöspäin ja grillaa kannen alla noin 5 minuuttia.

Ota kala grillistä ja rullaa nahka pois grillipihdeillä. Nahka irtoaa nätisti, kun kala on sopivasti kypsynyt.

Ripottele lohen pintaan kevyesti suolaa ja pippuria sekä sitruunabasilikaa. Levitä oikein ohuiksi leikatut sitruunaviipaleet limittäin kalan päälle.

Kypsennä sitruunaista lohta vielä noin 5 minuuttia kannen alla, kunnes sisälämpötila on 45 astetta.

Tarjoa sitruunaisen grillilohen kaverina esimerkiksi kukkakaali-tillipyreetä ja höyrytettyjä varhaisporkkanoita.

Kommentoi »