Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunainen grillilohi

25 min

Lohi valmistuu helposti myös grillissä! Tämä grillilohi saa raikasta kirpsakkuutta sitruunaviipaleista.

Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
lohifileetä
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria
1/2 kpl
sitruunaa (viipaloituna)
1 dl
tuoretta basilikaa (silputtuna, esim. sitruuna- tai punaista basilikaa)
Lisäksi
1/2 rkl
rypsiöljyä
Lisäksi
alumiinifoliota pala

Valmista sitruunainen lohi grillissä näin:

Voitele folio kevyesti öljyllä. Ripottele kalalle suolaa ja pippuria.

Nosta filee foliolle nahkapuoli ylöspäin ja grillaa kannen alla noin 5 minuuttia.

Ota kala grillistä ja rullaa nahka pois grillipihdeillä. Nahka irtoaa nätisti, kun kala on sopivasti kypsynyt.

Ripottele lohen pintaan kevyesti suolaa ja pippuria sekä sitruunabasilikaa. Levitä oikein ohuiksi leikatut sitruunaviipaleet limittäin kalan päälle.

Kypsennä sitruunaista lohta vielä noin 5 minuuttia kannen alla, kunnes sisälämpötila on 45 astetta.

Tarjoa sitruunaisen grillilohen kaverina esimerkiksi kukkakaali-tillipyreetä ja höyrytettyjä varhaisporkkanoita.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt