Kotivinkki

Sitruunainen graavilohi – raikas ja maukas lisä juhlien kalatarjoiluihin

6 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
6 h
Sitruunainen graavilohi valmistuu helposti ja sen maku on täydellinen, kun muistat muutaman vinkin. Raikas kalaruoka saa täydellisen parin mausteisesta sinappikastikkeesta.
MA
MU
GL
2
0


Ainekset (1 kala)

  • 700–800 gkirjolohen tai merilohen fileetä
  • 2 rklkarkeaa merisuolaa
  • 3 rklsokeria
  • 1sitruuna
  • ½ rkutilliä tai muita yrttejä

Sinappikastike

  • 1kananmunan keltuainen
  • 1 rkl(jyvä)sinappia
  • 1 rklhunajaa
  • 2 dlöljyä
  • 1 tlsuolaa
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Sitruunainen graavilohi valmistetaan näin:

  1. Laita kalafilee isolle lautaselle tai vuoalle. Leikkaa fileestä ylimääräinen rasva pois ja nypi ruodot. Ripottele suola ja sokeri päälle. Pese ja raasta sitruuna ja lisää kuoriraaste kalan päälle.
  2. Peitä filee joko kelmulla tai kalan käärepaperilla. Laita kala jääkaappiin graavautumaan vähintään 6 tunniksi.
  3. Laita kalafilee leikkuulaudalle ja pyyhkäise pinnasta ylimääräiset merisuolakiteet pois. Leikkaa kala ohuiksi siivuiksi. Aloita leikkaaminen paksummasta päästä, ja pidä veistä noin 45 asteen kulmassa leikatessa. Asettele lohiviipaleet tarjoiluastiaan ja ripottele hienonnettua tilliä päälle.
  4. Valmista kastike. Sekoita keltuainen, sinappi ja hunaja keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen. Tarjoa sinappikastike graavilohen kanssa.

Näin onnistut graavauksessa

  • Jotta saat loheen sitruunaisen maun, ripottele sen pinnalle ohuesti raastettua sitruunan kuorta. Vältä raastamasta kitkerää valkoista osaa. Sitruunan mehulla saat laimeamman maun.
  • Graavikalan tärkeä mauste on sokeri. Se tuo pehmeyttä graavatun kalan makuun. Ilman sokeria maku on epämiellyttävän kova.
  • Jos graavaat järvikaloja, pakasta ne ensin, jotta mahdolliset loiset tai madot kuolevat. Kasvatetuissa kaloissa ei ole matoja tai loisia, joten niitä ei tarvitse pakastaa.

Vinkki!

Voit myös värjätä lohen punaiseksi. Tee kuten ohjeessa, mutta laita lohen päälle lisäksi soseutettuja etikkapunajuuria. Pyyhi punajuurisose valmiin lohen päältä. Siikaa tai kuhaa voit värjätä esimerkiksi mustikalla.

MITÄ PIDIT?
2
Kommentoi »