Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruunainen graavilohi – raikas ja maukas lisä juhlien kalatarjoiluihin

6 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h 0 min

Sitruunainen graavilohi valmistuu helposti ja sen maku on täydellinen, kun muistat muutaman vinkin. Raikas kalaruoka saa täydellisen parin mausteisesta sinappikastikkeesta.

19.12.2019
Reseptin ainekset
1 kala
700–800 g
kirjolohen tai merilohen fileetä
2 rkl
karkeaa merisuolaa
3 rkl
sokeria
1
sitruuna
½ rku
tilliä tai muita yrttejä
Sinappikastike
1
kananmunan keltuainen
1 rkl
(jyvä)sinappia
1 rkl
hunajaa
2 dl
öljyä
1 tl
suolaa

Sitruunainen graavilohi – ohje:

  1. Laita kalafilee isolle lautaselle tai vuoalle. Leikkaa fileestä ylimääräinen rasva pois ja nypi ruodot. Ripottele suola ja sokeri päälle. Pese ja raasta sitruuna ja lisää kuoriraaste kalan päälle.
  2. Peitä filee joko kelmulla tai kalan käärepaperilla. Laita kala jääkaappiin graavautumaan vähintään 6 tunniksi.
  3. Laita kalafilee leikkuulaudalle ja pyyhkäise pinnasta ylimääräiset merisuolakiteet pois. Leikkaa kala ohuiksi siivuiksi. Aloita leikkaaminen paksummasta päästä, ja pidä veistä noin 45 asteen kulmassa leikatessa. Asettele lohiviipaleet tarjoiluastiaan ja ripottele hienonnettua tilliä päälle.
  4. Valmista kastike. Sekoita keltuainen, sinappi ja hunaja keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen. Tarjoa sinappikastike graavilohen kanssa.

Näin onnistut graavauksessa

  • Jotta saat loheen sitruunaisen maun, ripottele sen pinnalle ohuesti raastettua sitruunan kuorta. Vältä raastamasta kitkerää valkoista osaa. Sitruunan mehulla saat laimeamman maun.
  • Graavikalan tärkeä mauste on sokeri. Se tuo pehmeyttä graavatun kalan makuun. Ilman sokeria maku on epämiellyttävän kova.
  • Jos graavaat järvikaloja, pakasta ne ensin, jotta mahdolliset loiset tai madot kuolevat. Kasvatetuissa kaloissa ei ole matoja tai loisia, joten niitä ei tarvitse pakastaa.

Vinkki!

Voit myös värjätä lohen punaiseksi. Tee kuten ohjeessa, mutta laita lohen päälle lisäksi soseutettuja etikkapunajuuria. Pyyhi punajuurisose valmiin lohen päältä. Siikaa tai kuhaa voit värjätä esimerkiksi mustikalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt