Sitruuna-rosmariinimarinoitu feta

6 h 20 min
5
0

Sitruuna-rosmariinimarinoitu feta

GL
MU
0
5
Sitruuna-rosmariinimarinoitu feta sopii salaatteihin, pastoihin tai herkutteluun sellaisenaan. Yleensä herkkupurkki tyhjentyy yhden päivän aikana!
Teksti Eeva Kolu
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 1 kplsitruunaa (luomu)
  • 1 dloliiveja (vihreitä)
  • 4 kplrosmariinin oksaa (tuoretta )
  • 1/2 tlmustapippuria (myllystä)
  • 1 1/2 dloliiviöljyä

Tee näin

6 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN6 h

Leikkaa fetajuusto kuutioiksi.

Pese sitruuna huolellisesti. Leikkaa sitruunankuoren keltaisesta osasta ohuita suikaleita kuorimaveitsellä (varo leikkaamasta mukaan valkoista, kitkerää osaa). Voit myös raastaa kuoren keltaisen osan.

Lado puolen litran vetoiseen tölkkiin vuorotellen fetajuustoa, oliiveja, sitruunankuorta ja rosmariininoksia. Rouhi jokaisen kerroksen väliin hieman mustapippuria ja purista päälle sitruunan mehua.

Kaada sekaan hyvää oliiviöljyä, kunnes purkki on täynnä.

Anna maustua ainakin 6 tuntia, mieluiten yön yli. Marinoitu feta säilyy jääkaapissa viikon tai pari.

Vinkki!

Kaunis fetapurkki on täydellinen tuliainen illanistujaisiin!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä