Sitruuna-rosmariinimarinoitu feta
6 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
6 h Sitruuna-rosmariinimarinoitu feta sopii salaatteihin, pastoihin tai herkutteluun sellaisenaan. Yleensä herkkupurkki tyhjentyy yhden päivän aikana!
GL
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.10.2015

Sitruuna-rosmariinimarinoitu feta
Ainekset (6 annosta)
- 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
- 1 kplsitruunaa (luomu)
- 1 dloliiveja (vihreitä)
- 4 kplrosmariinin oksaa (tuoretta )
- 1/2 tlmustapippuria (myllystä)
- 1 1/2 dloliiviöljyä
Leikkaa fetajuusto kuutioiksi.
Pese sitruuna huolellisesti. Leikkaa sitruunankuoren keltaisesta osasta ohuita suikaleita kuorimaveitsellä (varo leikkaamasta mukaan valkoista, kitkerää osaa). Voit myös raastaa kuoren keltaisen osan.
Lado puolen litran vetoiseen tölkkiin vuorotellen fetajuustoa, oliiveja, sitruunankuorta ja rosmariininoksia. Rouhi jokaisen kerroksen väliin hieman mustapippuria ja purista päälle sitruunan mehua.
Kaada sekaan hyvää oliiviöljyä, kunnes purkki on täynnä.
Anna maustua ainakin 6 tuntia, mieluiten yön yli. Marinoitu feta säilyy jääkaapissa viikon tai pari.
Kaunis fetapurkki on täydellinen tuliainen illanistujaisiin!
MITÄ PIDIT?
5