Maku

Sitruuna-ricottaohukaiset (Lemon Ricotta Pancakes)

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
4
0
Julkaistu: 23.10.2013


Ainekset (10 annosta)

  • 3 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 50 gvoita (sulatettuna)
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 3 1/3 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 250 gricottajuustoa
Tulosta

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Yhdistä voisulaan maito, keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola sekä keltuaiset, sitruunankuoret ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

Kääntele taikinaan valkuais-sokerivaahto ja ricottajuusto. Ricotta saa jäädä hieman kokkareiseksi.

Paista ohukaiset voissa pannussa keskilämmöllä, kunnes ne saavat kauniin värin ja vaikuttavat kypsiltä, noin 2 minuuttia/puoli. Pidä sitruuna-ricottaohukaiset lämpiminä alumiinifolion alla.

Tarjoa sitruuna-ricottaohukaiset omenoiden, vaahterasiirapin ja pekaanipähkinöiden kanssa.

Kommentoi »