Maku

Sitruuna-lohipizza – lisää sitruunaa pohjataikinaan ja teet niin toistekin!

5 h 5 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h 20 min
Sitruuna-lohipizza on yksi parhaista valkoisista pizzoista. Sen salaisuus on pohjataikinan sitruuna, joka tekee siitä ihanan raikkaan. Kokeile ja ihastut!
5
0
Julkaistu: 25.9.2018


Ainekset (2 kpl)

Sitruuna-lohipizza

  • 2luomusitruunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja (mieluiten 0- tai 00-jauhoja)
  • 1/4 tlkuivahiivaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlkylmää vettä
  • 1/2 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 1 tlkranskankermaa (150 g)
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1mozzarellajuustopallo (125 g)

Lisäksi

  • 1 pktkylmäsavulohta
  • 1/2 dlpinjansiemeniä
  • 1/2 rkurucolaa
  • 1sitruuna (lohkoina)
Tulosta

Sitruuna-lohipizza valmistetaan näin:

  1. Raasta pestyistä sitruunoista 1 rkl kuorta ja purista ¾ dl mehua.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää sitruunankuori ja -mehu sekä vettä erissä, kunnes taikina pysyy koossa. Lisää öljy ja alusta taikina jauhotetulla pöydällä.
  3. Kohota taikinaa jauhotetussa kulhossa liinan alla 2 tuntia.Vaivaa hetki ja jaa kahteen osaan. Peitä kelmulla ja kohota 2 tuntia.
  4. Nosta taikina jauhotetulle leivinpaperille. Kauli pohjiksi.
  5. Sekoita ranskankermaan parmesaaniraaste ja levitä pohjille. Paloittele mozzarella pohjille.
  6. Paista pizzoja 250 asteessa noin 8 minuuttia.
  7. Jaa kuumille pizzoille kylmäsavulohta, paahdettuja pinjansiemeniä ja rucolaa. Viimeistele sitruunalohkoilla. Tarjoa heti.

Kommentoi »