


Sitruuna-lohipizza – lisää sitruunaa pohjataikinaan ja teet niin toistekin!
5 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h 20 min
Sitruuna-lohipizza on yksi parhaista valkoisista pizzoista. Sen salaisuus on pohjataikinan sitruuna, joka tekee siitä ihanan raikkaan. Kokeile ja ihastut!
Reseptin ainekset
2 kpl
Sitruuna-lohipizza
2
luomusitruunaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja (mieluiten 0- tai 00-jauhoja)
1/4 tl
kuivahiivaa
1/2 tl
suolaa
1 dl
kylmää vettä
1/2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
1 tlk
ranskankermaa (150 g)
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
1
mozzarellajuustopallo (125 g)
Lisäksi
1 pkt
kylmäsavulohta
1/2 dl
pinjansiemeniä
1/2 rku
rucolaa
1
sitruuna (lohkoina)
Sitruuna-lohipizza – ohje:
- Raasta pestyistä sitruunoista 1 rkl kuorta ja purista ¾ dl mehua.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää sitruunankuori ja -mehu sekä vettä erissä, kunnes taikina pysyy koossa. Lisää öljy ja alusta taikina jauhotetulla pöydällä.
- Kohota taikinaa jauhotetussa kulhossa liinan alla 2 tuntia. Vaivaa hetki ja jaa kahteen osaan. Peitä kelmulla ja kohota 2 tuntia.
- Nosta taikina jauhotetulle leivinpaperille. Kauli pohjiksi.
- Sekoita ranskankermaan parmesaaniraaste ja levitä pohjille. Paloittele mozzarella pohjille.
- Paista pizzoja 250 asteessa noin 8 minuuttia.
- Jaa kuumille pizzoille kylmäsavulohta, paahdettuja pinjansiemeniä ja rucolaa. Viimeistele sitruunalohkoilla. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat