Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruuna-lohipizza – lisää sitruunaa pohjataikinaan ja teet niin toistekin!

5 h 5 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h 20 min

Sitruuna-lohipizza on yksi parhaista valkoisista pizzoista. Sen salaisuus on pohjataikinan sitruuna, joka tekee siitä ihanan raikkaan. Kokeile ja ihastut!

25.9.2018
Reseptin ainekset
2 kpl
Sitruuna-lohipizza
2
luomusitruunaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja (mieluiten 0- tai 00-jauhoja)
1/4 tl
kuivahiivaa
1/2 tl
suolaa
1 dl
kylmää vettä
1/2 rkl
oliiviöljyä
Täyte
1 tlk
ranskankermaa (150 g)
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
1
mozzarellajuustopallo (125 g)
Lisäksi
1 pkt
kylmäsavulohta
1/2 dl
pinjansiemeniä
1/2 rku
rucolaa
1
sitruuna (lohkoina)

Sitruuna-lohipizza – ohje:

  1. Raasta pestyistä sitruunoista 1 rkl kuorta ja purista ¾ dl mehua.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää sitruunankuori ja -mehu sekä vettä erissä, kunnes taikina pysyy koossa. Lisää öljy ja alusta taikina jauhotetulla pöydällä.
  3. Kohota taikinaa jauhotetussa kulhossa liinan alla 2 tuntia. Vaivaa hetki ja jaa kahteen osaan. Peitä kelmulla ja kohota 2 tuntia.
  4. Nosta taikina jauhotetulle leivinpaperille. Kauli pohjiksi.
  5. Sekoita ranskankermaan parmesaaniraaste ja levitä pohjille. Paloittele mozzarella pohjille.
  6. Paista pizzoja 250 asteessa noin 8 minuuttia.
  7. Jaa kuumille pizzoille kylmäsavulohta, paahdettuja pinjansiemeniä ja rucolaa. Viimeistele sitruunalohkoilla. Tarjoa heti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt