Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruuna-kaurapalat

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Sitruuna-kaurapaloissa muruinen kaurataikina kätkee sisälleen kerroksen makeankirpeää sitruunatäytettä.

15.1.2017
Reseptin ainekset
16 palaa
Murutaikina
2 1/2 dl
vehnäjauhoja (165 g)
3 1/2 dl
kaurahiutaleita (150 g)
1/2 tl
ruokasoodaa
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
170 g
voita
Sitruunakerros
400 g
kondensoitua maitoa (1 tölkki)
2 rkl
sitruunan raastettua kuorta (n. 2 sitruunaa)
3/4 dl
sitruunan mehua (n. 1 1/2 sitruunaa)
2 kpl
keltuaista

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, ruokasooda ja sokerit. Nypi sekaan kylmä voi kunnes taikinasta tulee muruista.

Vuoraa leivinpaperilla 20×20-senttinen neliövuoka. Painele vuoan pohjalle puolet murutaikinasta. Paista taikinaa uunissa n. 15 minuuttia, ota uunista ja jätä uuni päälle.

Yhdistä kulhossa kondensoitu maito, sitruunan raastettu kuori, mehu ja munankeltuaiset.

Kaada täyte pohjan päälle, murustele pinnalle loput murutaikinasta, tasoita painelemalla hieman.

Paista uunissa 25-30 minuuttia kunnes taikina on saanut kullankeltaista väriä reunoille.

Jäähdytä huoneenlämmössä ja sen jälkeen jääkaapissa, leikkaa sopivankokoisiksi suupaloiksi. 

Säilytä kylmässä, palat voi hyvin myös pakastaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt