Maku

Sitruuna-kaurapalat

45 min
4.3
11

Sitruuna-kaurapalat

Sitruuna-kaurapaloissa muruinen kaurataikina kätkee sisälleen kerroksen makeankirpeää sitruunatäytettä.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Murutaikina

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja (165 g)
  • 3 1/2 dlkaurahiutaleita (150 g)
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 170 gvoita

Sitruunakerros

  • 400 gkondensoitua maitoa (1 tölkki)
  • 2 rklsitruunan raastettua kuorta (n. 2 sitruunaa)
  • 3/4 dlsitruunan mehua (n. 1 1/2 sitruunaa)
  • 2 kplkeltuaista

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, ruokasooda ja sokerit. Nypi sekaan kylmä voi kunnes taikinasta tulee muruista.

Vuoraa leivinpaperilla 20×20-senttinen neliövuoka. Painele vuoan pohjalle puolet murutaikinasta. Paista taikinaa uunissa n. 15 minuuttia, ota uunista ja jätä uuni päälle.

Yhdistä kulhossa kondensoitu maito, sitruunan raastettu kuori, mehu ja munankeltuaiset.

Kaada täyte pohjan päälle, murustele pinnalle loput murutaikinasta, tasoita painelemalla hieman.

Paista uunissa 25-30 minuuttia kunnes taikina on saanut kullankeltaista väriä reunoille.

Jäähdytä huoneenlämmössä ja sen jälkeen jääkaapissa, leikkaa sopivankokoisiksi suupaloiksi. 

Säilytä kylmässä, palat voi hyvin myös pakastaa.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä