Kotivinkki

Sitruspasta tuo sitruunan ja limen raikkauden lautasellesi – kokeile ja ihastu!

1 h 15 min
KA
0
0

Sitruspasta on arjen nopein herkku! Limellä ja sitruunalla maustettu pasta saa seurakseen herne-lehtipersiljapestoa ja kermaiseksi liotettuja cashewpähkinöitä.
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

Sitruspasta

  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • 1 ps (200 g)pakasteherneitä (sulatettuina)
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1limen mehu
  • 1 rkulehtipersiljaa
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ tlsuolaa
  • ripausmustapippuria

Lisäksi

  • 1limen kuori
  • 1sitruunan kuori
  • 400 gpastaa
  • 2mozzarellapalloa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Sitruspasta valmistuu näin:

  1. Laita cashewpähkinät kylmään veteen likoamaan noin tunniksi.
  2. Mittaa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon liotetut pähkinät, herneet, öljy, limen mehu, lehtipersilja, valkosipulinkynsi, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vedä sitrusraudalla tai kuorimaveitsellä limen ja sitruunan kuoret suikaleiksi. Keitä pasta suolalla ja sitruskuorilla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta pasta hyvin niin, että sitruskuoret pysyvät pastan joukossa.
  4. Sekoita hernepesto kuuman pastan joukkoon. Revi mozzarellaa sitruspastan päälle.
MITÄ PIDIT?
0