


Sitrukset Commandaria
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Reseptin ainekset
4 annosta
2 kpl
appelsiinia
1 kpl
verigreippiä
1 kpl
pomeloa
1 kpl
sweetietä
1 1/2 dl
viiniä (Commandaria)
Lisäksi
120 g
smetanaa
1 rkl
fariinisokeria
Leikkaa sitrukset kalvottomiksi viipaleiksi. Leikkaa kuoret ensin pois terävällä veitsellä. Lohko tämän jälkeen hedelmäliha kalvoista veitsellä. Kiehauta viini ja ota kattila pois liedeltä. Nosta hedelmälihat kuumaan liemeen ja peitä kannella. Anna jäähtyä rauhassa. Vatkaa smetana ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa sitrukset jälkiruoka-annosmaljoihin. Lusikoi päälle viiniä ja smetanavaahtoa. Kiehautetussa viinissä on jäljellä maku, mutta alkoholi on haihtunut. Sitrukset Commandaria sopii siis myös autoilijoille ja alaikäisille.
Commandaria on kyproslainen makea ja väkevä viini (15 %), joka on saanut nimensä Johannitan ritarikunnan ritareista, jotka tekivät ristiretkien aikaan viinin tunnetuksEuroopassa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat