Maku

Sitrukset Commandaria

1 h
4.8
0

Sitrukset Commandaria

GL
KA
MU
0
4.8
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplappelsiinia
  • 1 kplverigreippiä
  • 1 kplpomeloa
  • 1 kplsweetietä
  • 1 1/2 dlviiniä (Commandaria)

Lisäksi

  • 120 gsmetanaa
  • 1 rklfariinisokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa sitrukset kalvottomiksi viipaleiksi. Leikkaa kuoret ensin pois terävällä veitsellä. Lohko tämän jälkeen hedelmäliha kalvoista veitsellä.
Kiehauta viini ja ota kattila pois liedeltä. Nosta hedelmälihat kuumaan liemeen ja peitä kannella. Anna jäähtyä rauhassa. Vatkaa smetana ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Jaa sitrukset jälkiruoka-annosmaljoihin. Lusikoi päälle viiniä ja smetanavaahtoa.
Kiehautetussa viinissä on jäljellä maku, mutta alkoholi on haihtunut. Sitrukset Commandaria sopii siis myös autoilijoille ja alaikäisille.

Vinkki!

Commandaria on kyproslainen makea ja väkevä viini (15 %), joka on saanut nimensä Johannitan ritarikunnan ritareista, jotka tekivät ristiretkien aikaan viinin tunnetuksEuroopassa.
MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä