Maku

Sitkeät sitruunakeksit

4.7
1

Sitkeät sitruunakeksit

Jos kekseissä on sitruunaa ja ne ovat vielä mukavan sitkeitä, niissä on aineista ainakin minun suosikkikekseikseni.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 kpl)

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 250 gvoita
  • 4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 tlvaniljauute (valinnainen)
  • 1 kplsitruunan raastettu kuori
  • 4 rklsitruunamehua

Lisäksi

  • 1/2 dlsokeria (pinnalle)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Sekoita keskenään jauhot, sooda ja leivinjauhe.

Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi, lisää muna ja vatkaa hyvin. Pese sitruuna kuumalla vedellä huolellisesti ja raasta kuori voi-sokerivaahdon joukkoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja lisää vaniljauute.

Sekoita jauhot märkiin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Ota taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia osia ja pyörittele palloiksi, pyöritä vielä lautasella, jossa on sokeria. Laita leivinpaperille ja litistä hieman. Jätä kekseille kohoamisvaraa pari senttiä ja paista n. 8-10 minuutin ajan. Keksejen ei välttämättä tarvitse saada kauheasti väriä, silloin ne pysyvät sitkeinä ja kosteina.

Vinkki!

- Kuten aina sitruunan kuorta käyttäessä, osta luomusitruunaa. Luomussa kuori ei ole ihan niin täynnä myrkkyjä. - Voit hyvin puolittaa määrän, keksejä tulee silti paljon. Riko munan rakenne kulhossa ja käytä vain puolet taikinaan.
MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä