Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitkeät sitruunakeksit

Jos kekseissä on sitruunaa ja ne ovat vielä mukavan sitkeitä, niissä on aineista suosikkikekseikseni. Tätä raikkaan makeaa reseptiä kannattaa kokeilla!

3.9.2014
Reseptin ainekset
35 kpl
7 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1/2 tl
leivinjauhetta
250 g
voita
4 dl
sokeria
1 kpl
munaa
1/2 tl
vaniljauute (valinnainen)
1 kpl
luomusitruunan raastettu kuori
4 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
1/2 dl
sokeria (pinnalle)
  1. Sekoita keskenään jauhot, sooda ja leivinjauhe.
  2. Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi, lisää muna ja vatkaa hyvin. Pese sitruuna kuumalla vedellä huolellisesti ja raasta kuori voi-sokerivaahdon joukkoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja lisää vaniljauute.
  3. Sekoita jauhot märkiin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  4. Ota taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia osia ja pyörittele palloiksi, pyöritä vielä lautasella, jossa on sokeria. Laita leivinpaperille ja litistä hieman. Jätä kekseille kohoamisvaraa pari senttiä ja paista n. 8-10 minuutin ajan. Keksejen ei välttämättä tarvitse saada kauheasti väriä, silloin ne pysyvät sitkeinä ja kosteina.

Voit hyvin puolittaa taikinan määrän, keksejä tulee silti paljon. Riko tällöin munan rakenne kulhossa ja käytä vain puolet taikinaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt