Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sipatti – valkokastikepohjainen kinkkukastike on nostalginen suosikkiruoka, jota jo mummo rakasti

15 min

Sipatti on maukas maitopohjainen kastike, johon makua tuovat saunapalvikinkku ja sipuli. Nauti nostalginen kastike keitettyjen perunoiden kanssa!

29.8.2012
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
kevytmaitoa
350 g
saunapalvikinkkua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
1 1/2 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)

Sipatti – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se rasvassa kattilan pohjalla hyvin miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon jauhot.
  2. Kaada joukkoon puolet maidosta ja vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Kuumenna puuhaarukalla sekoittaen, kunnes kastike kiehahtaa.
  3. Lisää loppu maito ja kuumenna kiehuvaksi edelleen sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita välillä.
  4. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen. Mausta ja kuumenna valkokastikepohjainen kinkkukastike. Sekoita lopuksi sipatin joukkoon ruohosipuli.
  5. Tarjoa sipatti keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt