


Sipatti – valkokastikepohjainen kinkkukastike on nostalginen suosikkiruoka, jota jo mummo rakasti
15 min
Sipatti on maukas maitopohjainen kastike, johon makua tuovat saunapalvikinkku ja sipuli. Nauti nostalginen kastike keitettyjen perunoiden kanssa!
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
kevytmaitoa
350 g
saunapalvikinkkua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
1 1/2 dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
Sipatti – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se rasvassa kattilan pohjalla hyvin miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon jauhot.
- Kaada joukkoon puolet maidosta ja vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Kuumenna puuhaarukalla sekoittaen, kunnes kastike kiehahtaa.
- Lisää loppu maito ja kuumenna kiehuvaksi edelleen sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita välillä.
- Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen. Mausta ja kuumenna valkokastikepohjainen kinkkukastike. Sekoita lopuksi sipatin joukkoon ruohosipuli.
- Tarjoa sipatti keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat