Maku

Sipatti (valkokastikepohjainen kinkkukastike)

15 min
3.9
0

Sipatti (valkokastikepohjainen kinkkukastike)

MU
0
3.9
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 6 dlkevytmaitoa
  • 350 gsaunapalvikinkkua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se rasvassa kattilan pohjalla hyvin miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon jauhot.

Kaada joukkoon puolet maidosta ja vatkaa kierrevatkaimella tasaiseksi. Kuumenna puuhaarukalla sekoittaen, kunnes kastike kiehahtaa.

Lisää loppu maito ja kuumenna kiehuvaksi edelleen sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita välillä.

Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen. Mausta ja kuumenna valkokastikepohjainen kinkkukastike. Sekoita lopuksi sipatin joukkoon ruohosipuli.

Tarjoa sipattia keitettyjen perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä