Sinisimpukat oluessa – valmista helppo merellinen päivällinen ripauksella ylellisyyttä
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Oluessa uiskentelevista sinisimpukoista saa taiottua täydellisen helpon ja silti juhlavan päivällisen. Tarjoa simpukoiden kanssa rapeaa leipää, jolla saat pyyhkäistyä viimeisetkin tipat herkullisesta liemestä.
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.2.2017

Sinisimpukat oluessa – valmista helppo merellinen päivällinen ripauksella ylellisyyttä
Ainekset (2 annosta)
Sinisimpukat
- 500 gsinisimpukoita
- 2 rklvoita
- 1salottisipuli
- 1valkosipulinkynsi
- ½ tltuoretta timjamia
- 1¾ dlkeskiolutta (ale-olutta)
- 1½ tldijoninsinappia
- 2 rkltuoretta lehtipersiljaa
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Tarjoiluun
- vaaleaa leipää
Sinisimpukat ja olutliemi valmistetaan näin:
- Pese simpukat hyvin ja poista parta. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa, johon simpukat mahtuvat hyvin.
- Lisää sipulit kattilaan ja kuullota noin 4 minuuttia. Lisää valkosipulinkynsi ja timjami ja kuullota vielä minuutti.
- Kaada joukkoon olut ja anna liemen kiehahtaa.
- Lisää simpukat, peitä kattila kannella ja keitä, kunnes kuoret ovat auenneet (3–5 minuuttia). Voit nostaa kattilan välillä liedeltä ja ravistella sitä voimakkaasti, jolloin simpukat kypsyvät tasaisesti.
- Nosta simpukat reikäkauhalla lämmitettyihin kulhoihin. Poista simpukat, jotka eivät avautuneet.
- Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita olutliemeen sinappi, lehtipersilja ja mausteet. Kaada liemi simpukoille. Tarjoa heti leivän kera.
Vinkki!
Valitse sinisimpukoiden liemeen mieto, ei liian hapokas ale-olut ja tarjoa sitä myös ruokajuomana.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
5