Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sinisimpukat oluessa – valmista helppo merellinen päivällinen ripauksella ylellisyyttä

20 min

Oluessa uiskentelevista sinisimpukoista saa taiottua täydellisen helpon ja silti juhlavan päivällisen. Tarjoa simpukoiden kanssa rapeaa leipää, jolla saat pyyhkäistyä viimeisetkin tipat herkullisesta liemestä.

17.2.2017
Reseptin ainekset
2 annosta
Sinisimpukat
500 g
sinisimpukoita
2 rkl
voita
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
½ tl
tuoretta timjamia
1¾ dl
keskiolutta (ale-olutta)
1½ tl
dijoninsinappia
2 rkl
tuoretta lehtipersiljaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Tarjoiluun
vaaleaa leipää

Sinisimpukat ja olutliemi valmistetaan näin:

  1. Pese simpukat hyvin ja poista parta. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa, johon simpukat mahtuvat hyvin.
  2. Lisää sipulit kattilaan ja kuullota noin 4 minuuttia. Lisää valkosipulinkynsi ja timjami ja kuullota vielä minuutti.
  3. Kaada joukkoon olut ja anna liemen kiehahtaa.
  4. Lisää simpukat, peitä kattila kannella ja keitä, kunnes kuoret ovat auenneet (3–5 minuuttia). Voit nostaa kattilan välillä liedeltä ja ravistella sitä voimakkaasti, jolloin simpukat kypsyvät tasaisesti.
  5. Nosta simpukat reikäkauhalla lämmitettyihin kulhoihin. Poista simpukat, jotka eivät avautuneet.
  6. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita olutliemeen sinappi, lehtipersilja ja mausteet. Kaada liemi simpukoille. Tarjoa heti leivän kera.

Vinkki!

Valitse sinisimpukoiden liemeen mieto, ei liian hapokas ale-olut ja tarjoa sitä myös ruokajuomana.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt