Maku

Sinisimpukat oluessa – valmista helppo merellinen päivällinen ripauksella ylellisyyttä

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Oluessa uiskentelevista sinisimpukoista saa taiottua täydellisen helpon ja silti juhlavan päivällisen. Tarjoa simpukoiden kanssa rapeaa leipää, jolla saat pyyhkäistyä viimeisetkin tipat herkullisesta liemestä.
MU
5
0
Julkaistu: 17.2.2017


Ainekset (2 annosta)

Sinisimpukat

  • 500 gsinisimpukoita
  • 2 rklvoita
  • 1salottisipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ tltuoretta timjamia
  • 1¾ dlkeskiolutta (ale-olutta)
  • 1½ tldijoninsinappia
  • 2 rkltuoretta lehtipersiljaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • vaaleaa leipää
Tulosta

Sinisimpukat ja olutliemi valmistetaan näin:

  1. Pese simpukat hyvin ja poista parta. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa, johon simpukat mahtuvat hyvin.
  2. Lisää sipulit kattilaan ja kuullota noin 4 minuuttia. Lisää valkosipulinkynsi ja timjami ja kuullota vielä minuutti.
  3. Kaada joukkoon olut ja anna liemen kiehahtaa.
  4. Lisää simpukat, peitä kattila kannella ja keitä, kunnes kuoret ovat auenneet (3–5 minuuttia). Voit nostaa kattilan välillä liedeltä ja ravistella sitä voimakkaasti, jolloin simpukat kypsyvät tasaisesti.
  5. Nosta simpukat reikäkauhalla lämmitettyihin kulhoihin. Poista simpukat, jotka eivät avautuneet.
  6. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita olutliemeen sinappi, lehtipersilja ja mausteet. Kaada liemi simpukoille. Tarjoa heti leivän kera.

Vinkki!

Valitse sinisimpukoiden liemeen mieto, ei liian hapokas ale-olut ja tarjoa sitä myös ruokajuomana.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »