Maku

Sinisimpukat oluessa – helppo merellinen päivällinen

20 min
5
0

Sinisimpukat oluessa – helppo merellinen päivällinen

MU
0
5
Sinisimpukat oluessa on tosi helppo, mutta vähän juhlavampi päivällinen! Rapealla leivällä saat pyyhkäistyä jokaisen tipan herkullisesta olutliemestä.
Teksti Tuomo Holm
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 500 gsinisimpukoita
  • 2 rklvoita
  • 1 kplsalottisipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 tltuoretta timjamia
  • 1 3/4 dlkeskiolutta (ale-olutta)
  • 1 1/2 tldijoninsinappia
  • 2 rkltuoretta lehtipersiljaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (myllystä)

Tarjoiluun

  • 1/2 kplvaaleaa leipää

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista sinisimpukat oluessa näin:

Pese simpukat hyvin ja poista parta. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa, johon simpukat mahtuvat hyvin.

Lisää sipulit kattilaan ja kuullota noin 4 minuuttia. Lisää valkosipulinkynsi ja timjami ja kuullota vielä minuutti.

Kaada joukkoon olut ja anna liemen kiehahtaa.

Lisää simpukat, peitä kattila kannella ja keitä, kunnes kuoret ovat auenneet (3–5 minuuttia). Voit nostaa kattilan välillä liedeltä ja ravistella sitä voimakkaasti, jolloin simpukat kypsyvät tasaisesti.

Nosta simpukat reikäkauhalla lämmitettyihin kulhoihin. Poista simpukat, jotka eivät avautuneet.

Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita olutliemeen sinappi, lehtipersilja ja mausteet. Kaada liemi simpukoille. Tarjoa heti leivän kera.

Vinkki!

Valitse sinisimpukoiden liemeen mieto, ei liian hapokas ale-olut ja tarjoa sitä myös ruokajuomana.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä